Τα γεγονότα… σαν σήμερα

Σαν σήμερα το 1968, θεμελιώνεται ο Πύργος των Αθηνών, ο πρώτος ουρανοξύστης της πόλης, στη συμβολή των Λεωφόρων Βασιλίσσης Σοφίας και Μεσογείων.

313 – Αναρτάται στη Νικομήδεια το Διάταγμα των Μεδιολάνων, το οποίο υπέγραψαν ο Κωνσταντίνος Α΄ και ο συναυτοκράτορας Λικίνιος παραχωρώντας θρησκευτική ελευθερία σε όλη τη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία.

1373 – Η Πορτογαλία και η Αγγλία συνάπτουν συμμαχία, η οποία είναι παγκοσμίως η παλαιότερη συμμαχία που βρίσκεται σε ισχύ.

1525 – Ο Μαρτίνος Λούθηρος νυμφεύεται την Καταρίνα φον Μπόρα, ενάντια στον κανόνα της αγαμίας που θεσπίστηκε από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία για τους ιερείς και τις μοναχές.

1774 – Το Ρόουντ Άϊλαντ είναι η πρώτη αμερικανική αποικία που απαγορεύει την εισαγωγή σκλάβων.

1944 – Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Γερμανία εξαπολύει επίθεση με ιπτάμενες βόμβες V1 εναντίον της Αγγλίας.

1962 – Ο Γεώργιος Παπανδρέου απαγορεύει τη συμμετοχή της νεολαίας της Ένωσης Κέντρου στο παγκόσμιο συνέδριο και φεστιβάλ νέων του Ελσίνκι, το οποίο θεωρεί “κομμουνιστικό”, αλλά ο βουλευτής Λασιθίου Εμμανουήλ Κοθρής δηλώνει ότι θα συμμετάσχει.

1963 – Απόπειρα αντικατάστασης από την κυβέρνηση, του ανακριτή της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη, Χρήστου Σαρτζετάκη διαρρέει στον Τύπο, ενώ ο ίδιος δηλώνει, χωρίς να διαψεύσει τις φήμες, ότι η αντικατάστασή του είναι αδύνατη από τη νομοθεσία.

1968 – Θεμελιώνεται ο Πύργος των Αθηνών, ο πρώτος ουρανοξύστης της πόλης, στη συμβολή των Λεωφόρων Βασιλίσσης Σοφίας και Μεσογείων.

1983 – Ο Pioneer 10 γίνεται το πρώτο αντικείμενο που έφτιαξε ο άνθρωπος, που φεύγει από το Ηλιακό Σύστημα.

 

(Με πληροφορίες από τη Wikipedia)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ