Τα γεγονότα… σαν σήμερα

Σαν σήμερα το 1979 η Μάργκαρετ Θάτσερ ορκίζεται πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου με το κόμμα των Συντηρητικών. Είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας.

1905 – Ηλεκτροφωτίζεται για πρώτη φορά η οδός Αθηνάς.

1912 – Η Οθωμανική Αυτοκρατορία παραχωρεί τα Δωδεκάνησα στην Ιταλία.

1932 – Ο Αλ Καπόνε μπαίνει στη φυλακή για φοροδιαφυγή.

1941 – Τα γερμανικά στρατεύματα καταλαμβάνουν τη Χίο.

1953 – Ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ τιμάται με βραβείο Πούλιτζερ για το έργο του Ο Γέρος και η Θάλασσα.

1961 – Αμερικανικό κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα: Οι “Επιβάτες για την Ελευθερία” αρχίζουν με λεωφορείο ταξίδι διαμαρτυρίας στις νότιες Πολιτείες των Η.Π.Α.

1979 – Η Μάργκαρετ Θάτσερ ορκίζεται πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου με το κόμμα των Συντηρητικών. Είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας.

1994 Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Γιτζάκ Ράμπιν και ο ηγέτης της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης Γιάσερ Αραφάτ επικυρώνουν, στο Κάιρο της Αιγύπτου, τη Συμφωνία του Όσλο, για την παραχώρηση αυτονομίας στους Παλαιστινίους, στη Λωρίδα της Γάζας και την πόλη της Ιεριχούς.

1996 – Το Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση, ύστερα από 13 χρόνια παρουσίας των Σοσιαλιστών στην εξουσία. Πρωθυπουργός της χώρας αναλαμβάνει ο Χοσέ Μαρία Αθνάρ.

2001 – Ο πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ ταξιδεύει στη Μεσόγειο, από την Ελλάδα ως τη Συρία και από εκεί στη Μάλτα, ακολουθώντας την πορεία του αποστόλου Παύλου.

 

(Με πληροφορίες από τη Wikipedia)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ