Τα γεγονότα… σαν σήμερα

Σαν σήμερα το 1999, αεροσκάφη του ΝΑΤΟ βομβαρδίζουν το κτίριο της σερβικής ραδιοτηλεόρασης (RTS), σκοτώνοντας 16 εργαζόμενους σε αυτήν.

1661 – Ο Κάρολος Β’ στέφεται βασιλιάς της Αγγλίας, της Σκωτίας και της Ιρλανδίας στο Αββαείο του Ουέστμινστερ.

1918 – Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: το βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό πραγματοποιεί επιδρομή σε μία προσπάθεια να αποκλείσει το βελγικό λιμάνι Μπρυζ-Ζεεμπρούγκε.

1920 – Ιδρύεται στην Άγκυρα η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, η οποία καταγγέλλει την κυβέρνηση του σουλτάνου Μωάμεθ ΣΤ΄ και ανακοινώνει την προετοιμασία ενός προσωρινού συντάγματος.

1941 – Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: η ελληνική κυβέρνηση και ο βασιλιάς Γεώργιος Β΄ της Ελλάδας εγκαταλείπουν την Αθήνα πριν την εισβολή της Βέρμαχτ.

1960 – Θεμελιώνεται στην Πτολεμαΐδα το εργοστάσιο αζώτου, το οποίο θα παράγει 74.000 τόνους ετησίως.

1963 – Νέα κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, για τις οποίες εκφράζουν την ανησυχία τους και κύκλοι του ΝΑΤΟ, καθώς στην τουρκική εθνοσυνέλευση συζητείται από τις 10 Φεβρουαρίου νομοσχέδιο επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης της Τουρκίας στα έξι μίλια και της αλιευτικής ζώνης στα δώδεκα, περιορίζοντας έτσι δραματικά το πεδίο δράσης των Ελλήνων αλιέων.

1967 – Ο Σογιούζ 1 εκτοξεύεται σε τροχιά μεταφέροντας τον κοσμοναύτη Βλαντιμίρ Κομάρωφ, ο οποίος σκοτώνεται κατά την επάνοδο στη Γη.

1990 – Η Ναμίμπια γίνεται το 160ο μέλος του Ο.Η.Ε. και 50ο μέλος της Βρετανικής Κοινοπολιτείας.

1993 – Ο λαός της Ερυθραίας ψηφίζει σε δημοψήφισμα υπέρ της ανεξαρτησίας του από την Αιθιοπία.

1999 – Αεροσκάφη του ΝΑΤΟ βομβαρδίζουν το κτίριο της σερβικής ραδιοτηλεόρασης (RTS), σκοτώνοντας 16 εργαζόμενους σε αυτήν.

2010 – Η Ελλάδα ζητά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ανακοινώνει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το Καστελόριζο. Έντονες είναι οι αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

 

(Mε πληροφορίες από τη Wikipedia)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ