Τα γεγονότα… σαν σήμερα
Σαν σήμερα το 1912 oι Έλληνες χρησιμοποιούν για πρώτη φορά παγκοσμίως τα αεροπλάνα για βομβαρδισμούς, στο Μπιζάνι.
63 π.Χ. – Ο Μάρκος Τύλλιος Κικέρωνας δίνει τον τέταρτο και τελευταίο λόγο του κατά του Κατιλίνα.
633 – Λαμβάνει χώρα η Τέταρτη Σύνοδος του Τολέδου.
1492 – Ο Χριστόφορος Κολόμβος γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος που πατάει το πόδι του στο νησί Ισπανιόλα (σημερινή Αϊτή και Δομινικανή Δημοκρατία).
1496 – Ο βασιλιάς Μανουήλ Α’ της Πορτογαλίας εκδίδει διάταγμα απέλασης των Εβραίων από τη χώρα.
1757 – Επταετής Πόλεμος: Μάχη του Λόιτεν. Ο Φρειδερίκος Β΄ της Πρωσίας οδηγεί τις πρωσικές δυνάμεις σε αποφασιστική νίκη επί των αυστριακών δυνάμεων του Κάρολου Αλέξανδρου της Λωρραίνης.
1815 – Ιδρύεται το Μασεϊό στη Βραζιλία.
1848 – Ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Τζέιμς Νοξ Πολκ, επιβεβαιώνει στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών ότι έχουν ανακαλυφθεί μεγάλες ποσότητες χρυσού στην Καλιφόρνια.
1912 – Οι Έλληνες χρησιμοποιούν για πρώτη φορά παγκοσμίως τα αεροπλάνα για βομβαρδισμούς, στο Μπιζάνι.
1920 – Η κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη διενεργεί δημοψήφισμα για την επιστροφή του Κωνσταντίνου Α’.
1942 – Βυθίζεται το ιστιοφόρο Άρης (με το όνομα Γκρατς και υπό Γερμανική σημαία) στο λιμάνι Μπιζέρτας από βρετανικό υποβρύχιο.
1990 – Πρεμιέρα του τυχερού παιχνιδιού του ΟΠΑΠ, Λόττο.
1995 – Καθιερώνεται η σημερινή σημαία της Ερυθραίας.
2000 – Κυκλοφορεί το άλμπουμ Renegades των Rage Against the Machine.
2005 – Αποσύρονται τα τελευταία οχήματα του τύπου Routemaster, τα τελευταία λεωφορεία δηλαδή που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για τις ανάγκες του Λονδίνου.
2006 – Πραξικόπημα στα νησιά Φίτζι, το τέταρτο μέσα στην τελευταία εικοσαετία. Την εξουσία καταλαμβάνει ο στρατιωτικός Φρανκ Μπαϊνιμαράμα.
(Με πληροφορίες του Wikipedia)
