Τα έπαιρναν από τους ιερείς!

Συνελήφθησαν δύο άτομα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών ενώ αναζητούνται οκτώ συνεργάτες, από την πολυμελή εγκληματική ομάδα, η οποία εξαπατούσε ιερείς σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα οι δράστες είχαν συστήσει οργανωμένη εγκληματική ομάδα, η οποία εντόπιζε ιερείς σε όλη την επικράτεια με τους οποίους επικοινωνούσε μέσω τηλεφωνικών συνδέσεων και παραθέτοντάς ψευδή γεγονότα ως αληθινά έπειθαν τους ιερείς να καταθέτουν σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς διάφορα χρηματικά ποσά, με σκοπό τη διευθέτηση υποτιθέμενων οικονομικών και ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων τους στα ασφαλιστικά ταμεία.

Το συνολικό παράνομο όφελος που αποκόμισαν οι δράστες τους τελευταίους τέσσερις μήνες ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 81.000 ευρώ.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 15 περιπτώσεις απάτης σε Κρήτη, Κιλκίς, Άμφισσα, Κοζάνη, Φλώρινα, Βοιωτία, Ηλεία, Σέρρες, Πιερία, Νάξο, Πέλλα και Θεσσαλονίκη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου να οδηγηθούν στον Ανακριτή για κύρια ανάκριση. Συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ