Τα έγγραφα και η φωτογραφία που “έκαψαν” τη χήρα του καρδιολόγου στη Σητεία

Νέα έγγραφα και μία φωτογραφία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας “καίνε” τη χήρα του 62χρονου καρδιολόγου, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2017 στη Σητεία από τον εραστή της γυναίκας του.

Λίγες ημέρες αφότου η 40χρονη από τη Βουλγαρία και ο 39χρονος ομοεθνής της καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για τη στυγερή δολοφονία, στο φως της δημοσιότητας ήρθε μία φωτογραφία από ταξίδι της χήρας στην πατρίδα της, όπου απεικονίζεται σε κοινή παρέα με τον αστυνομικό συγκατηγορούμενό της.

Επίσης, αποκαλύφθηκαν δύο έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η καταδικασμένη 40χρονη έστελνε χρήματα στον 39χρονο εραστή της στη Βουλγαρία. Στο ένα έγγραφο αποδεικνύεται ότι η γυναίκα από τη Βουλγαρία του έστελνε συχνά ποσά ύψους από 200 έως 400 ευρώ, από τον Ιούλιο του 2016 έως τον Οκτώβριο του 2017, όταν δολοφονήθηκε ο σύζυγός της.

Η αποστολή των χρημάτων είχε αρχίσει νωρίτερα, καθώς ύστερα από έρευνα των αστυνομικών στο αυτοκίνητο του 39χρονου βρέθηκε άλλο ένα έγγραφο που αποδείκνυε ότι είχε λάβει ποσό ύψους 300 ευρώ από την ερωμένη του στις 12 Ιουνίου του 2016. Στην δίκη της αποκαλύφθηκε ότι περίπου έναν μήνα πριν από τη δολοφονία του καρδιολόγου η 40χρονη έψαχνε στο Google τόσο για στρατιωτικά ρούχα όσο και τον νόμο για τις συντάξεις χηρείας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση των δικαστών κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, η χήρα ισχυρίστηκε ότι τον Μάρτιο του 2017 πήρε δάνειο 10.000 ευρώ από τον Βούλγαρο για να εκκινήσει τις διαδικασίες διαζυγίου από τον καρδιολόγο και ότι τα ποσά που του έστελνε προορίζονταν για την αποπληρωμή του δανείου. Όπως αποδείχθηκε, όμως, η χήρα δεν είχε υποβάλει αίτηση διαζυγίου.

Η 40χρονη και η 39χρονη κρίθηκαν ένοχοι από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου ύστερα από 17 ώρες ακροαματικής διαδικασίας. Η χήρα καταδικάστηκε σε ισόβια για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία και ο αστυνομικός με την ίδια ποινή για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ