Σύστημα «αντι-drone» πάνω από την Αθήνα

Επανέρχεται το σχέδιο για μια ηλεκτρονική ομπρέλα προστασίας από τα drone πάνω από την Αθήνα.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», το σχέδιο περιλαμβάνει τη θωράκιση της Βουλής, του Μεγάρου Μαξίμου και άλλων κρίσιμων κυβερνητικών κτιρίων με υπερ-σύγχρονο σύστημα  «αντι-drone», προϋπολογισμού περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ και μελετάται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο να δηλώνει ότι «πρέπει να ληφθεί κάθε μέτρο για την προστασία κρίσιμων εγκαταστάσεων». Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει ήδη εκπονηθεί, το σύστημα αυτό θα έχει τη δυνατότητα με ραντάρ «ομπρέλα» σε ακτίνα 500 μέτρων να εντοπίζει, να κλειδώνει και να προχωρά σε αναχαίτιση μέχρι και 10 drone έμφορτων με εκρηκτικά. Με βασική επιδίωξη να αποκόπτεται η τηλεκατεύθυνση και η καθοδήγηση του εν λόγω ύποπτου μέσου και υπό την ηλεκτρονική κατεύθυνση του ραντάρ και του συστήματος προστασίας να οδηγείται σε ειδικούς χώρους, ώστε να απενεργοποιείται.

Κύριο μέλημα, είναι η απενεργοποίηση να μην αφήνει το drone – βόμβα ανεξέλεγκτο ώστε να καταρρίπτεται σε αστικές περιοχές. Με παράλληλους σχεδιασμούς το σύστημα αυτό θα εγκατασταθεί στη Βουλή αλλά και το κέντρο επιχειρήσεων θα βρίσκεται σε εγκαταστάσεις ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. στο Μαρκόπουλο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ