Σύρος: Μαζική η συμμετοχή του κόσμου στην πορεία για την τραγωδία στα Τέμπη – «Tο έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί»

Με σύνθημα «το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί» φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό, αλλά και συνταξιούχοι πραγματοποίησαν σήμερα πορεία στην Ερμούπολη στη Σύρο με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας και η πορεία που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που διεξάγονται σε όλη τη χώρα, θα επαναληφθεί την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 11 το πρωί στην πλατεία Μιαούλη.

Σύμφωνα με το syrostoday.gr, μαθητές, φοιτητές και εκπρόσωποι Συλλόγων των εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στους σύντομους χαιρετισμούς τους, εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια και την οδύνη τους για τα 57 θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, τονίζοντας ότι αυτό που έγινε ακριβώς μία εβδομάδα στα Τέμπη, ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, επιρρίπτοντας τις διαχρονικές ευθύνες που έχει το κράτος και στις κυβερνήσεις της χώρας.

Δήλωσαν δε κατηγορηματικά ότι θα δεν θα επιτρέψουν να την συγκάλυψη της υπόθεσης. «Θα φροντίσουμε εμείς για αυτό. Θα γίνουμε η φωνή των νεκρών! Τώρα είναι η ώρα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι! Δεν θα περιμένουμε άλλη τραγωδία. Θα παλέψουμε τώρα για ασφαλείς μεταφορές και υποδομές. Ούτε ατύχημα ήταν, ούτε “η κακιά στιγμή”, ούτε “ανθρώπινο λάθος”. Όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, προώθησαν βήμα-βήμα τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την “απελευθέρωση” των Μεταφορών, της ιδιωτικοποίησης, το κομμάτιασμα το σιδηρόδρομου για να πουληθεί σε εταιρείες, την τραγική υποχρηματοδότηση στις υποδομές, χωρίς ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας”, σημείωσαν μεταξύ άλλων.

Σύρος Πορεία Τέμπη Σύρος Πορεία Τέμπη Σύρος Πορεία Τέμπη Σύρος Πορεία Τέμπη Σύρος Πορεία Τέμπη Σύρος Πορεία Τέμπη Σύρος Πορεία Τέμπη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ