Σύψας: Δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα πριν τη Δευτέρα – ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλος είναι ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα, από την επιστροφή των αδειούχων στα αστικά κέντρα, όπως είπε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για τον κορoνοϊό, Νικόλαος Σύψας.

Όπως δήλωσε στο Mega, Μεγάλος είναι ο κίνδυνος οι ταξιδιώτες να πυροδοτήσουν την επιδημία με την επιστροφή τους, σύμφωνα με τον κ. Σύψα που συμβούλεψε όσους επιστρέφουν από διακοπές να «θεωρούν τον εαυτό τους ότι είναι μολυσμένος» και να θέσουν τον εαυτό τους σε έναν 7ημερο αυτοπεριορισμό. «Πρέπει να προστατεύουν τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους στην οικογένειά τους, δηλαδή για τουλάχιστον επτά ημέρες μέσα στο σπίτι να φορούν μάσκα, να είναι σε άλλο δωμάτιο και να αερίζεται πολύ καλά το σπίτι», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «δεν χρειάζεται να επιβληθεί ή να δοθεί κάποια οδηγία από την Πολιτεία, είναι ευθύνη του καθενός μας να προστατεύει τις ευπαθείς ομάδες και τους ανθρώπους που αγαπάει, αυτό είναι αυτονόητο».

Ερωτηθείς για το αν πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα, όπως η επιστροφή του SMS, τόνισε ότι «είναι πάνω στο τραπέζι η επιστροφή του SMS τοπικά, γεωγραφικά αν υπάρχει σε μία περιοχή έξαρση της επιδημίας και ιδίως στις ευπαθείς ομάδες». Τονίζοντας ότι οι ειδικοί «επιτηρούμε συνεχώς την πανδημία». Ερωτηθείς εάν περιμένουμε νέα μέτρα τη Δευτέρα, απάντησε πως «δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν και στο ενδιάμεσο, και χθες κάναμε κάποιες προτάσεις στην κυβέρνηση». Αναφορικά με την έναρξη των σχολείων, ανέφερε πως «δεν έχουμε λάβει ακόμα αποφάσεις για τα σχολεία, την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου θα κάνουμε προτάσεις στην κυβέρνηση», είπε, και πρόσθεσε πως, σίγουρα θα ανοίξουν». «Σε περιοχές που δεν έχουν μεγάλο φορτίο, θα ανοίξουν σε καθημερινή βάση με τα παιδιά να φορούν μάσκα. Σε περιοχές με υψηλό φορτίο (όπως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη) ενδεχομένως τα σχολεία να ανοίξουν όπως άνοιξαν τον Μάιο».

Δείτε τη συνέντευξη στο Mega:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ