Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα: Πιθανή η εκκένωση χωριού – Τι λέει ο δήμαρχος

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στην Καβάλα όπου το βράδυ του Σαββάτου συνετρίβη ένα αεροσκάφος τύπου Antonov.

Στο σημείο έχουν ήδη μεταβεί ειδικοί προκειμένου να ελέγξουν το φορτίο που μετέφερε το Antonov. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης ανέφερε ότι «υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να εκκενωθεί ο οικισμός των Αντιφιλίππων».

«Από τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν πιθανώς να πρέπει να εκκενωθεί ο οικισμός. Είναι 1.000 με 1.200 οι κάτοικοι. Δεν έχουν ενημερωθεί ακόμα» τόνισε ο δήμαρχος. Ερωτηθείς τι είναι αυτό που φοβούνται οι Αρχές και αν υπάρχει ανησυχία για τοξικότητα ο κ. Αναστασιάδης είπε:

«Δεν είναι τόσο η τοξικότητα, αλλά ο φόβος για αναζωπυρώσεις στα πυρομαχικά. Η τοξικότητα ελέγχθηκε, θεωρείται σε καλό επίπεδο, αλλά αυτές είναι μόνο οι πρώτες ενδείξεις και πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί», ανέφερε ο ίδιος.

“Αναμένουμε να δούμε πώς θα διαχειριστούν το θέμα των πυρομαχικών που έχουν σκορπιστεί σε όλη την περιοχή. Γίνεται μία προσπάθεια αποκλεισμού των αγροτών και άλλων κατοίκων της περιοχής προκειμένου να μην βρεθούν στον χώρο κοντά στο αεροπλάνο” είπε επίσης ο δήμαρχος μιλώντας στο Open.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ