Συνεχίζονται οι διαδικασίες για το τέμενος

Συνεχίζονται οι διαδικασίες για το τέμενος

 

Η προεδρεύουσα του θερινού Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, αντιπρόεδρος Μαίρη Σαρπ, απέρριψε την αίτηση επτά κατοίκων του Βοτανικού που ζητούσαν τη χορήγηση προσωρινής διαταγής, προκειμένου να «παγώσει» η διακήρυξη ανοικτής δημοπρασίας προς επιλογή αναδόχου για την ανέγερση τεμένους επί της Ιεράς Οδού στην περιοχή του Βοτανικού.

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι η κατασκευή του τεμένους σε έκταση 17 στρεμμάτων στη θέση του παλαιού συνεργείου αυτοκινήτων του Πολεμικού Ναυτικού θα αλλοιώσει το περιβάλλον της περιοχής του Βοτανικού και θα επιφέρει την πλήρη διατάραξη της ασφάλειας της καθημερινής ζωής των κατοίκων της περιοχής. Επίσης, ισχυρίζονται ότι το τέμενος θα αποτελέσει κέντρο διαμάχης διενέξεων και αποσταθεροποίησης της ζωής των κατοίκων του Βοτανικού, καθώς μάλιστα, όπως λένε, υπάρχουν σύσσωμες αντιδράσεις για την κατασκευή του. Ακόμη, υποστηρίζουν οι επτά, η δαπάνη ανέγερσης του τεμένους θα επιβαρύνει τους Έλληνες πολίτες μέσω της φορολογίας, τη στιγμή μάλιστα που οι Έλληνες πολίτες δέχονται ήδη πολλά βάρη λόγω της οικονομικής κρίσης.

Επίσης, σημειώνουν ότι το όλο έργο είναι παράνομο, καθώς δεν έχει συνταχθεί ειδική περιβαλλοντική μελέτη, ενώ νομικά προβλήματα (παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού) αντιμετωπίζει και η ανακατασκευή του παλαιού συνεργείου του Ναυτικού.

Τέλος, η κυρία προσφυγή των κατοίκων προσδιορίστηκε να συζητηθεί στο ΣτΕ στις 28 Ιανουαρίου 2014, με εισηγήτρια την πάρεδρο Ουρανία Νικολαράκου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ