Συνεχίστηκε η δίκη για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης

Συνεχίστηκε η δίκη για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης

 

Με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης συνεχίστηκε για 35η μέρα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η επαναληπτική δίκη για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, υπόθεση για την οποία πρωτοδίκως καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας κι ο πρώην δημοτικός ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης.

Μεταξύ αυτών που κατέθεσαν ήταν οι πρώην αντιδήμαρχοι Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος, Νίκος Τσαρούχας και Γιάννης Ζουρνάς, δημοτικοί υπάλληλοι, που θήτευσαν στην γραμματεία του Μ. Λεμούσια, όπως επίσης η κόρη του τελευταίου.

«Κατασκευασμένη» χαρακτήρισε ο κ. Ταχιάος την εμπλοκή του πρώην γενικού γραμματέα στο οικονομικό σκάνδαλο, ενώ αναφερόμενος στον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι εάν γνώριζε για την υπεξαίρεση «δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να την αποσιωπήσει». «Στα είκοσι χρόνια που γνωρίζω τον Παπαγεωργόπουλο δεν άκουσα τίποτα το μεμπτό γι’ αυτόν» κατέθεσε από την πλευρά του ο κ. Τσαρούχας, ενώ ο κ. Ζουρνάς εξήρε την προσωπικότητα του τέως δημάρχου και το έργο που άφησε στη Θεσσαλονίκη, εκτιμώντας -παράλληλα- ότι η υπεξαίρεση δεν μπορεί να ξεπερνάει τα 13,8 εκατ. ευρώ.

Η κόρη του κ. Λεμούσια, η οποία εργάζεται στο δήμο Θεσσαλονίκης από το 1999, καταθέτοντας, ανέφερε ότι ο πατέρας της ήταν «αυστηρός». «Είμαστε δεμένη οικογένεια, μεγαλώσαμε με αξίες» τόνισε, κάνοντας λόγο για «φοβερό ρατσισμό» τον οποίο βιώνει η οικογένεια της, εξαιτίας της υπόθεσης υπεξαίρεσης. Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, «η αδελφή μου δεν μπορεί να βρει δουλειά».

Στο μεταξύ, την αντίδραση του κ. Σαξώνη προκάλεσαν οι καταθέσεις των τριών πρώην γραμματέων του κ. Λεμούσια, οι οποίες, βεβαίωσαν το δικαστήριο ότι ο πρώην δημοτικός ταμίας δεν επισκέφθηκε ποτέ το γραφείο του πρώην γενικού γραμματέα. «Το λιγότερο πενήντα φορές έχω πάει στο γραφείο του» είπε ο κ. Σαξώνης. Απαντώντας στον τελευταίο ο κ. Λεμούσιας, διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να μην εθεάθη ποτέ από κανέναν. «Αόρατος ήταν και δεν τον βλέπανε;» είπε χαρακτηριστικά.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την επόμενη Τρίτη.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ