Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές τριών εκλεγμένων οικότροφων φοιτητριών, ύστερα από παρέμβαση διαμαρτυρίας του Φοιτητικού Συλλόγου στο γραφείο της διεύθυνσης της Α ΦΕΠΑ Αθηνών στα Ιλίσια, για την τοποθέτηση μηχανημάτων εισόδου με κάρτες στο κτήριο.
Όπως καταγγέλλει η ΚΝΕ, αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο κτήριο και προσήγαγαν τις τρεις φοιτήτριες, εκ των οποίων η μία είναι η πρόεδρος του Συλλόγου Οικότροφων και οι άλλες δύο εκλεγμένα μέλη στα διοικητικά συμβούλια φοιτητικών συλλόγων, οι οποίες ενημέρωναν τους συμφοιτητές του για τις διεκδικήσεις του Συλλόγου.
Η ΕΛ.ΑΣ. τους αποδίδει την κατηγορία της «διατάραξης δημόσιας λειτουργίας», καθώς την προηγούμενη Πέμπτη ομάδα φοιτητών προχώρησε στην αφαίρεση των νέων μηχανημάτων ελέγχου της εισόδου στο κτήριο μέσω καρτών, ύστερα από γενική συνέλευση του Συλλόγου που πήρε τη σχετική απόφαση.
Αυτή τη στιγμή, έξω από την ΓΑΔΑ έχουν συγκεντρωθεί ο Σύλλογος Οικοτρόφων ΦΕΠΑ και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των συμφοιτητριών τους και οικοτρόφων στις Φοιτητικές Εστιές Αθηνών, ανάμεσα τους και της πρόεδρου, Δανάης Κυλάκου.
«Καταγγέλλουμε την αδιανόητη σύλληψη τριών φοιτητριών, οικότροφων στη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου της Αθήνας, εκ των οποίων η μία είναι η πρόεδρος του Συλλόγου Οικότροφων και οι άλλες δύο εκλεγμένα μέλη στα διοικητικά συμβούλια φοιτητικών συλλόγων», αναφέρει σε ανακοίνωση της το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ.
Το σημερινό «σχέδιο καταστολής», όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των Φοιτητικών Συλλόγων, σημειώθηκε την ώρα που θα λάμβανε χώρα η κινητοποίηση του Συλλόγου Οικοτρόφων, κατά την οποία οι φοιτητές θα έθεταν τα δίκαια αιτήματά τους.
«Η κυβέρνηση αντί να προχωρά στην όξυνση της καταστολής, να απαντήσει στα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου Οικοτρόφων για να υπάρχουν εστίες που χρειάζονται οι φοιτητές και οι φοιτήτριες», τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Φυσικού ΕΚΠΑ, Χάρης Μπον. «Κάνουμε ξεκάθαρο, η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσουν».
Στη συγκέντρωση του Συλλόγου Οικοτρόφων και των Φοιτητικών Συλλόγων παρευρίσκεται ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και η Αφροδίτη Κτενά, βουλευτής του ΚΚΕ.
Επίσης, βρίσκονται στο πλάι των φοιτητών, η Νίκη Χρονοπούλου, πρόεδρος της ΟΔΠΤΕ και ο Νίκος Παπαλεξίου, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ.
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 20/3 ομάδα φοιτητών που συμμετείχε σε σχετική κινητοποίηση του Συλλόγου Οικοτρόφων στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια προσήχθησαν μετά τη διαμαρτυρία στη ΓΑΔΑ και κρατήθηκαν για 5 ώρες, χωρίς να τους αποδοθούν εντέλει κατηγορίες.
