Συνελήφθησαν πορτοφολάδες που ξάφριζαν ηλικιωμένους σε λαϊκές αγορές στην Αρτέμιδα και στον Άγιο Στέφανο

Συνελήφθησαν, το πρωί της Παρασκευής (10/11), δυο αλλοδαποί που έκλεβαν πορτοφόλια από ηλικιωμένους σε λαϊκές αγορές στην Αρτέμιδα και στον Άγιο Στέφανο.

Οι δύο συλληφθέντες, εντοπίστηκαν από ομάδα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, να κινούνται ύποπτα σε λαϊκή αγορά στον Αγιο Στέφανο και προχώρησαν σε έλεγχο, με τους κατηγορουμένους να προσπαθούν να διαφύγουν, μέχρι που ακινητοποιήθηκαν.

Οι ίδιοι, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 15 κλοπών πορτοφολιών που έγιναν σε λαϊκές αγορές της Αρτέμιδος και του Αγίου Στεφάνου.

Πως δρούσαν

Οι δύο αλλοδαποί, κινούνταν στις συγκεκριμένες λαϊκές προσποιούμενοι τους πελάτες, προσέγγιζαν κυρίως ηλικιωμένους και εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό, έκλεβαν τα πορτοφόλια τους.

Στη συνέχεια, έπαιρναν τα χρήματα που έβρισκαν μέσα σε αυτά και όταν υπήρχαν τραπεζικές κάρτες, πήγαιναν είτε σε μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών κάνοντας αναλήψεις χρημάτων, είτε σε αγορές προϊόντων από καταστήματα.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις συνεχίζεται.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ