Συνελήφθησαν δύο μαθητές στη Λάρισα – Έπαιρναν χρήματα από συμμαθήτριές τους για να μην αποκαλύψουν “μυστικά”

Δύο μαθητές Γυμνασίου στη Λάρισα συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για… εκβίαση συμμαθητριών τους. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, τα δύο αγόρια, ηλικίας 13 και 15 ετών, φέρονται να αποσπούσαν χρήματα από δύο 14χρονες συμμαθήτριές τους το τελευταίο εξάμηνο, με την απειλή ότι θα αποκάλυπταν “προσωπικά μυστικά” τους, ενώ κάποιες φορές φέρονται και να άσκησαν σωματική βία.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, οι δύο μαθητές συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας έπειτα από σχετική καταγγελία και παράλληλα συνελήφθησαν και οι γονείς τους, κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας.

Όπως προκύπτει από την καταγγελία, το τελευταίο εξάμηνο τα δύο αγόρια φέρονται να απέσπασαν 1.000 ευρώ από τη μία 14χρονη και άλλα 500 ευρώ από τη δεύτερη. Οι συλληφθέντες μαθητές αρνούνται τα περί εκβιασμού και, μεταξύ άλλων, κάνουν λόγο για “δανεισμό”.

Ο πατέρας της μίας 14χρονης ήταν εκείνος που αντιλήφθηκε ότι κάτι συμβαίνει, παρατηρώντας μία αλλαγή στη συμπεριφορά της κόρης του, με αφορμή το θέμα των χρημάτων. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την περασμένη Παρασκευή οι δύο μαθητές απαίτησαν μέσω instgram από τις δύο 14χρονες συμμαθήτριές τους, να… τους παραδώσουν από 5 ευρώ στον κάθε ένα.

Έτσι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αποκαλύφθηκε ότι το τελευταίο εξάμηνο, ο 13χρονος και ο 15χρονος αποσπούσαν σε καθημερινή βάση μικροποσά από τις δύο συμμαθήτριές τους. Πετύχαιναν τον σκοπό τους, χρησιμοποιώντας ύβρεις και την απειλή “αποκάλυψης προσωπικών μυστικών” των κοριτσιών, ενώ καταγγέλθηκε επίσης ότι κάποιες φορές άσκησαν και σωματική βία.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν προχθές τους δύο μαθητές σε κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τους συνέλαβαν. Σε βάρος των δύο μαθητών και των γονιών τους σχηματίστηκε δικογραφία και αφέθηκαν ελεύθεροι με εισαγγελική εντολή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ