Συνελήφθη ο δήμαρχος Μυκόνου – Γιατί βρέθηκε στο αυτόφωρο

Αναστάτωση επικράτησε τις τελευταίες ώρες στη Μύκονο έπειτα από τη σύλληψη του δημάρχου του νησιού, Κωνσταντίνου Κουκά.

Σύμφωνα με το Mykonosvoice.gr, οι αρχές προχώρησαν το πρωί στη σύλληψη του κ. Κουκά έπειτα από μήνυση επιχειρηματία από το Καλό Λιβάδι. Έτσι με την αυτόφωρη διαδικασία του πέρασαν χειροπέδες μπροστά από το δημαρχείο, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Σύρου και αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν των σχετικών διευκρινίσεων που δόθηκαν.

Πώς έχει η υπόθεση; Τις τελευταίες μέρες πολίτες διαμαρτύρονταν για φράχτες και φοίνικες που, όπως κατήγγειλαν, είχε τοποθετήσει επιχειρηματίας στο Καλό Λιβάδι εμποδίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία. Η δημοτική Αρχή, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, είχε δώσει προθεσμία πέντε ημερών στον επιχειρηματία ώστε να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Η προθεσμία, όμως, παρήλθε τα ξημερώματα και λίγο μετά τις 3:00 μπουλντόζα του δήμου Μυκόνου, παρουσία του δημάρχου και αντιδημάρχων, εμφανίστηκε στο σημείο και γκρέμισε τις κατασκευές. Ακολούθησε η μήνυση του επιχειρηματία κατά του δήμαρχου και των αντιδημάρχων Αλέκο Κουκά, Ιάκωβο Δακτυλίδη και Ντίνα Σαμψούνη.

Έτσι στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, το πρωί της Τρίτης έγινε η σύλληψη. Ο δήμαρχος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα και σύμφωνα με το mykonosvoice.gr, είχε στην κατοχή του όλα τα νόμιμα έγγραφα αλλά και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου που ομόφωνα ήταν υπέρ της κίνησης στο Καλό Λιβάδι.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ