Συνελήφθη μαθητής στη Μύκονο για πορνογραφία – Εκβίαζε 12χρονη και την οικογένειά της με φωτογραφίες

Μία νέα σοκαριστική υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου, αποκαλύφθηκε σήμερα, με δράστη έναν 17χρονο από τη Μύκονο και θύμα ένα 12χρονο κορίτσι. Ο μαθητής φέρεται να έπεισε την ανήλικη να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της και βίντεο και στη συνέχεια έστειλε το συγκεκριμένο υλικό στον πατέρα του κοριτσιού, απαιτώντας να του δώσει χρήματα. Η μητέρα του κοριτσιού κατήγγειλε την υπόθεση στην αστυνομία και έπειτα από έρευνες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποιήθηκε ο μαθητής, ο οποίος και συνελήφθη μέσα στο σπίτι του. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φερόμενος ως δράστης επικοινωνούσε διαδικτυακά με την 12χρονη και την έπεισε να του στείλει το ευαίσθητο αυτό υλικό, το οποίο στη συνέχεια απέστειλε στον πατέρα της, ζητώντας χρηματικό ποσό, προκειμένου, όπως τον απειλούσε, να μην το διαμοιράσει στο διαδίκτυο αλλά και σε κοινούς φίλους των παιδιών. Η αρχή του τέλους για τη δράση του 17χρονου μαθητή, σήμανε όταν η μητέρα της 12χρονης κατήγγειλε τον εκβιασμό στην ΕΛ.ΑΣ. Η εισαγγελική αρχή εξέδωσε σχετική παραγγελία, ενώ έπειτα από αλληλογραφία με τους εμπλεκομένους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 17χρονου. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του κατηγορούμενου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή και κινητό τηλέφωνο. Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπό έρευνα υπόθεση και εντοπίστηκε πλήθος αρχείων, βίντεο και φωτογραφίες, όπου μεταξύ άλλων απεικονίζονταν και η 12χρονη. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων και στη Σύρο

Την ίδια ώρα στη Σύρο, εντοπίστηκε ένας 18χρονος ο οποίος κάνοντας χρήση συγκεκριμένων ηλεκτρονικών ιχνών, απέκτησε πρόσβαση σε διάφορους ιστότοπους με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του αξιοποιώντας πληροφορίες από αλλοδαπές αρχές, έπειτα από ψηφιακή ανάλυση και ενδελεχή διαδικτυακή έρευνα. Στο πλαίσιο αυτό και κατόπιν αλληλογραφίας με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 18χρονου. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή. Από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα ψηφιακά πειστήρια, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, όμως, δεν συνελήφθη καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις αυτόφωρης διαδικασίας. Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της εισαγγελικής αρχής και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ