Συνέλαβαν τον δουλέμπορο της Λευκάδας

Συνέλαβαν τον δουλέμπορο της Λευκάδας

Στην σύλληψη ενός 35χρονου Αιγύπτιου, ο οποίος φέρεται να είναι ένας εκ των διακινητών των  μεταναστών του ναυαγίου στην Λευκάδα, προχώρησαν σήμερα οι διωκτικές αρχές. Τον δουλέμπορο συνέλαβαν άνδρες του τμήματος Συντονισμού της διεύθυνσης Αλλοδαπών στην περιοχή της Ομόνοιας μετά από καταδίωξη στους γύρω δρόμους και σθεναρή αντίσταση του δράστη.

Ο 35χρονος ομολόγησε την εμπλοκή του στην υπόθεση της διακίνησης παράνομων μεταναστών στην Λευκάδα τον Νοέμβριο του 2013 ενώ εις βάρος τους εκκρεμούν ακόμα τέσσερα εντάλματα σύλληψης για παρόμοια αδικήματα. Ο εν λόγω δράστης μετέφερε τους Σύριους μετανάστες με σκάφος, το οποίο ναυάγησε στη θαλάσσια περιοχή Πάλαιρος, απέναντι από τη Λευκάδα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να ανασυρθούν νεκροί δώδεκα αλλοδαποί μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών.

Ο συλληφθείς φέρεται να είναι και ο οδηγός του φορτηγού, που μετέφερε παράνομους μετανάστες πριν μερικές εβδομάδες, και είχε διαφύγει μετά από καταδίωξη στην Εθνική Οδό θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή των επιβατών.

Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, ο 35χρονος είναι βασικό μέλος κυκλώματος δουλεμπορίας καθώς αποσπούσε τα μισά κέρδη από τις επιχειρήσεις μεταφοράς των μεταναστών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ