Συνεδριάζει η επιτροπή εμβολιασμών για την τρίτη δόση

Σήμερα θα συνεδριάσει η Επιτροπή των εμβολιασμών για την τρίτη δόση εμβολίου για τον κορονοιό.

Η Επιτροπή αναμένεται να εξετάσει την πρόταση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για το άνοιγμα της πλατφόρμας στους 4 μήνες και όχι στους 6 μήνες όπως προβλεπόταν αρχικά.

Όπως είπε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός στην Βουλή σχετικά με το θέμα του εμβολιασμού «έχω ζητήσει να εξετάσει να συντομευθεί το διάστημα μεταξύ 2ης και 3ης δόσης. Αν μπορούμε και το εγκρίνουν οι ειδικοί να ανοίξουμε την 3η δόση ενδεχομένως και στους 4 μήνες».

Συνεδρίαση Επιτροπής για 3η δόση

Για το θέμα της τρίτης δόσης μίλησε χθες και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ. Όπως είπε ο υπουργός τις επόμενες ώρες θα συνεδριάσει η επιτροπή εμβολιασμού για να εγκρίνει την επίσπευση της τρίτης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό στους 4 μήνες.

 Στο τραπέζι το μέτρο για την επέκταση υποχρεωτικότητας εμβολιασμού

Παράλληλα ο κ Γεραπετρίτης ανέφερε ότι παραμένει στο τραπέζι το μέτρο για την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και της Όμικρον. Υπενθυμίζεται ότι και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου άφησε ανοιχτό χθες το ενδεχόμενο να επεκταθεί το μέτρο υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες πολιτών . Όπως είπε ” είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή ότι χρειάζεται να κάνουμε για την πανδημία να το κάνουμε”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ