Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Αχαΐα – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Δροσιά

Μάχη με τις φλόγες έδιναν ολόκληρη τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο που έκαιγε από τις 11 το πρωί περίπου της Τετάρτης σε Δροσιά, Πτέρη και Σκιαδά Αχαΐας.

Νωρίς το πρωί ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Δροσιά Ερυμάνθου. Αυτή την ώρα στην πυρκαγιά επιχειρούν 180 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 48 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφέρειας Δ. Ελλάδας και όμορων δήμων.

Σύμφωνα με το tempo24.gr, η φωτιά είναι σε ύφεση στις περιοχές Ελεκίστρα, Σούλίο και Καρυά ωστόσο δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Αργά το βράδυ δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία η Περιμετρική οδός της Πάτρας , που είχε διακοπεί αμέσως με την εκδήλωση της φωτιάς, δεδομένου ότι οι φλόγες είχαν φθάσει μέχρι το οδόστρωμα.

Με το πρώτο φως της ημέρας εναέρια μέσα βρέθηκαν στην περιοχή της Δροσιάς. Να σημειωθεί πως από την πύρινη κόλαση που δημιουργήθηκε στην Ελεκίστρα, επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι τρεις πυροσβέστες.

Από τα δύο μέτωπο της φωτιάς έχουν προκληθεί σημαντικές καταστροφές σε περιουσίες και από σήμερα το πρωί θα ξεκινήσει η καταγραφή τους.

Δείτε εικόνες του enikos.gr από τις καταστροφές που έχουν υποστεί σπίτια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ