Συνδιοργανώτρια του «παραιτηθείτε»: Ντρέπομαι για τον Νεφελούδη – ΒΙΝΤΕΟ

Τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε αρχικά το hashtag «παραιτηθείτε» στο Facebook, καθώς και το σκεπτικό πίσω από αυτή την κίνηση, σχολίασε μία εκ των συνδιοργανωτών της σημερινής εκδήλωσης, η φιλόλογος Ρούλα Καλαρά.

«Πριν από τρεις μήνες, τον Απρίλιο, εγώ με μία στενή φίλη μου, μια παλιά συντρόφισσα από τον «Ρήγα Φεραίο»,  από το ΚΚΕ εσωτερικού, η Ρηγούλα Γεωργιάδη, σκεφτήκαμε ένα βράδυ κουβεντιάζοντας στο Facebook, να φτιάξουμε ένα hashtag «παραιτηθείτε», για να γελάμε. Να σπάζουμε νεύρα και να γελάμε, μεταξύ μας», ανέφερε η συνδιοργανώτρια της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα, μιλώντας στο mega.

«Ξεκινήσαμε δύο. Μέσα σε δύο ημέρες είχαμε γίνει 100, σε μία εβδομάδα γίναμε 500. Φτιάξαμε μία μυστική ομάδα στο Facebook με 1.000 άτομα, συνεννοούμασταν και κάναμε αυτό που σου λέω», ανέφερε η κ. Καλαρά.

Σε ό,τι αφορά τη συνέχεια, η κ. Καλαρά σημειώνει πως «μέσα σε 2 μήνες αυτό το hashtag σοβάρεψε, απλώθηκε πολύ, σε όλο το φάσμα του δημοκρατικού τόξου και κατέληξε σήμερα να γίνει η πρώτη αντικυβερνητική, αντιΣΥΡΙΖΑϊκή συγκέντρωση». «Είναι συγκέντρωση πολιτών», σημείωσε η ίδια.

«Ντρέπομαι για τον Νεφελούδη»

«Με τον Ανδρέα τον Νεφελούδη, και εγώ και η Ρηγούλα, υπήρξαμε σύντροφοι 40 χρόνια. Ήμασταν μαζί στον «Ρήγα». Ήμασταν μαζί στο ΚΚΕ εσωτερικού. Εγώ προσωπικά, ήμουν μαζί του και στη ΔΗΜΑΡ. Και ήμουν μάλιστα σε αυτούς τους ελάχιστους που τον ψήφισαν, όταν κατέβηκε υποψήφιος. Ντρέπομαι τόσο πολύ για λογαριασμό του, αισθάνομαι τέτοιον αποτροπιασμό για την πολιτική αλητεία που έβγαλε αυτός ο άνθρωπος, που δεν θέλω να απαντήσω τίποτα».  

«Είναι συγκέντρωση πολιτών. Άλλοι είμαστε ανένταχτοι, οι περισσότεροι είμαστε… ‘πρώην κάτι’ και ‘νυν τίποτα’. Ένα μεγάλο μέρος είναι οι ανένταχτοι της Κεντροαριστεράς. Θέλουμε να εκδηλώσουμε τον θυμό μας. Έχουμε δικαίωμα να εκδηλώσουμε στον δημόσιο χώρο τον θυμό μας και την αντίθεσή μας», είπε.

Απαντώντας στην επίθεση που δέχτηκε η κίνηση και η διαδήλωση με του σύνθημα «Παραιτηθείτε» από στελέχη της κυβέρνησης, η κ. Καλαρά τονίζει οργισμένη: «Σε αυτούς τους οχετούς του ψέματος της λάσπης και της συκοφαντίας είναι αδύνατον να απαντήσει ένας λογικός άνθρωπος, με σώας τας φρένας, μέσα σε 5 λεπτά (…). Εγώ λοιπόν που μέχρι χθες ήμουν μια καθηγήτρια που σκόρπαγε την ψυχή της μέσα στα θρανία για να μάθει τα παιδιά του κόσμου γράμματα, σήμερα είμαι εχθρός του λαού».

Μιλώντας στο Mega, η Ρούλα Καλαρά απαντά και στις συγκρίσεις που γίνονται ανάμεσα στο κίνημα “Παραιτηθείτε” και τους “Αγανακτισμένους” τραβώντας μια σαφή διαχωριστική γραμμή.

«Ένας όχλος. Που έδωσε γη και ύδωρ στη Χρυσή Αυγή. Μέσα από αυτό το κίνημα φούντωσε η ΧΑ και ζωντάνεψε ο ναζισμός στη χώρα» λέει για τους Αγανακτισμένους.

Διαβάστε επίσης:

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο Σύνταγμα για το «παραιτηθείτε»

Φάμελλος VS Κικίλια στον Real fm 97,8 για το κίνημα «παραιτηθείτε»

Νεφελούδης: Ανεγκέφαλοι και υβρεολόγοι οι “παραιτηθείτε”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ