Συναγερμός στην Πάτρα για τον κορονοϊό: 83 κρούσματα μεταλλάξεων στα 107 δείγματα

Έντονη ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Πάτρα, καθώς φαίνεται ότι επικρατούν πλέον τα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού, που θεωρούνται περισσότερο μεταδοτικά.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, o διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης αποκάλυψε μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου, “πράσινο κόκκινο σε Γαλάζιο φόντο” στον MAX FM, ότι από τα 107 δείγματα θετικών στον κορονοϊό κατοίκων της περιοχής, τα 83 αφορούν στα μεταλλαγμένα στελέχη.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τα αποτελέσματα των αναλύσεων σε δείγματα που στάλθηκαν από την 6η ΥΠΕ και το Νοσοκομείο του Ρίου στην Ακαδημία Αθηνών, δείχνουν ότι η βρετανική, η ισπανική και η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορονοϊού, έχει πλέον επικρατήσει στην πόλη της Πάτρας.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ ανέφερε επιπλέον ότι κανείς δεν μπορεί πια να προβλέψει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα σε επίπεδο κρουσμάτων στην περιοχή.

Όπως είναι αναμενόμενο, έχει σημάνει συναγερμός τόσο σε περιφερειακό όσο και σε κεντρικό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων μετέβη στην Πάτρα και απηύθυνε έκκληση σε όλους τους κατοίκους της Αχαΐας, αλλά και της Δυτικής Ελλάδας, να μείνουν προσηλωμένοι τις επόμενες μέρες στην τήρηση των μέτρων. “Η κατάσταση στην Αχαΐα είναι οριακή, όπως εξίσου οριακή είναι και η κατάσταση στα νοσοκομεία”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χαρδαλιάς έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την αξιολόγηση της εξέλιξης της πανδημίας στην Αχαΐα. Επίσης, ανακοίνωσε τη λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου, 16 γραμμών, μέσα στον Απρίλιο, το οποίο θα βρίσκεται σε εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, στο νέο λιμάνι Πάτρας. Όπως προσέθεσε, στο κέντρο θα γίνονται καθημερινά 900 εμβολιασμοί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ