Κορονοϊός: Προς μίνι lockdown η Θεσσαλονίκη; – Τα στοιχεία που προβληματίζουν

Ανοικτό φαίνεται πως είναι το ενδεχόμενο επιβολής ενός μίνι lockdown στη Θεσσαλονίκη, με δεδομένη την επιδημιολογική εικόνα της πόλης και κυρίως την πίεση που υφίστανται τα νοσοκομεία από τους γειτονικούς νομούς.

Η κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής σύσκεψης της επιτροπής των επιδημιολόγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η επιτροπή εισηγείται την ένταξη της πόλης σε επίπεδο αυξημένου συναγερμού. Η αυξητική τάση των κρουσμάτων παραμένει στα ίδια επίπεδα, ωστόσο, η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία από τους γειτονικούς νομούς που είναι στο “κόκκινο” είναι μεγάλη και αυτό φαίνεται πως οδηγεί στην αναβάθμιση του επιπέδου κινδύνου.

Η απόφαση για το εάν η Θεσσαλονίκη θα μπει στο “κόκκινο” αναμένεται αύριο. Παρομοίως και για άλλες περιοχές στις οποίες παρουσιάζεται επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως για παράδειγμα η Λάρισα.

Τους ειδικούς φαίνεται πως προβληματίζει και ανησυχεί το επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα, δεδομένης και της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης και των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζουν ορισμένες από τις περιοχές, όπως είναι οι συχνές επισκέψεις ταξιδιωτών από όμορες χώρες και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ