Συναγερμός μετά το νέο θρίλερ στον Προαστιακό – Τρένο παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη

Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Μεταφορών μετά την «επιδημία» βλαβών αλλά και… υποχωρήσεων από τα αυστηρά στάνταρ ασφαλείας στην κυκλοφορία των τρένων που εξακολουθούν να πλήττουν τον σιδηρόδρομο.

Οι παραβιάσεις κόκκινων σηματοδοτών από τρένα της Hellenic Train, καθώς και τα περιστατικά ακινητοποιήσεων και πολύωρων καθυστερήσεων αμαξοστοιχιών εξαιτίας των συχνών τεχνικών προβλημάτων, έχουν λάβει μορφή χιονοστιβάδας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», μόλις το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου καταγράφηκε και νέα παραβίαση κόκκινου σηματοδότη από την αμαξοστοιχία 2235 που εκτελούσε το δρομολόγιο Αεροδρόμιο – Άνω Λιόσια, σημαίνοντας συναγερμό σε υπουργείο Μεταφορών, ΟΣΕ και Hellenic Train.

«Η κουλτούρα ασφαλείας που υπήρχε παλαιότερα στον σιδηρόδρομο έχει αρχίσει να φθίνει επικίνδυνα», διαπιστώνουν έμπειρα στελέχη, με αποτέλεσμα όπως τονίζουν, «τα περιστατικά που αφορούν παραβιάσεις της ασφαλούς κυκλοφορίας και πιστής τήρησης των αντίστοιχων κανόνων να αυξάνονται».

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι οι παραβιάσεις των κόκκινων σηματοδοτών, οι οποίες παλαιότερα οδηγούσαν σε βαριές ποινές, ακόμη και σε απολύσεις μηχανοδηγών, σήμερα απλώς… καταγράφονται, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Πέραν της άκρως επικίνδυνης παραβίασης του ερυθρού σηματοδότη από την αμαξοστοιχία 1313 στις 23 Δεκεμβρίου 2023 στον σταθμό Αχαρνών, έχουν καταγραφεί και άλλα περιστατικά παραβίασης κόκκινων σηματοδοτών, για τα οποία έχουν συνταχθεί πορίσματα και έχουν επιβληθεί πειθαρχικές ποινές.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ