Συναγερμός για τα κρούσματα κορονοϊού – Ένα βήμα πριν από το “μίνι lockdown” το Ηράκλειο

Μετά τη Ζάκυνθο και τα Χανιά φαίνεται πως σε “μίνι lockdown” οδεύει και το Ηράκλειο. Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου έχει σημάνει συναγερμό και η απόφαση να εφαρμοστούν ειδικά, τοπικού χαρακτήρα, περιοριστικά μέτρα φέρεται να είναι ειλημμένη, με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται έως αύριο από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

«Στην Κρήτη οι συνάδελφοι από το Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων ανακοινώνουν κάθε βδομάδα τα αποτελέσματα και βλέπουμε όντως ότι έχουμε αύξηση στο ιικό φορτίο. Η διασπορά συνεχώς αυξάνεται και αυτό μεταφράζεται σε αυξημένα κρούσματα. Αυτό δεν αναμένεται να αναστραφεί το επόμενο διάστημα, αφού οι επισκέπτες θα αυξάνουν στο νησί μέχρι και το τέλος Αυγούστου. Θα αρχίσει να μειώνεται μετά», ανέφερε νωρίτερα ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης σχολιάζοντας την αύξηση του ιικού φορτίου στην Κρήτη, σημειώνοντας πως συμπεριλαμβάνεται στα επιβαρυμένα νησιά. Δεν αποκλείεται πάντως, ανάλογα μέτρα να ληφθούν τις επόμενες ημέρες και για τις Περιφερειακές Ενότητες Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα, όπως φαίνεται, θα ισχύσουν, αυτά που εφαρμόζονται τώρα στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Έτσι, από την Παρασκευή 11 Αυγούστου, στις 06:00 το πρωί, αναμένεται να ισχύσουν τα εξής:

– Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

– Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας. Τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι τις 18 Αυγούστου και θα αξιολογηθούν εκ νέου από την Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα.

Με πληροφορίες από cretapost.gr/ekriti.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ