Συμβουλές για να βρείτε το άρωμα που σας ταιριάζει περισσότερο

Η επιλογή αρώματος είναι προσωπική και υποκειμενική υπόθεση. Συνδέεται με μνήμες, εμπειρίες και καταστάσεις ζωής. Οι λάτρεις και γνώστες των αρωμάτων ξέρουν να μεταφράζουν τις διαφορετικές προσωπικότητες σε μυρωδιές, μπορούμε όμως να το κάνουμε κι εμείς; Η απάντηση είναι ναι. Υπάρχει τρόπος, να βρείτε το ιδανικό για εσάς άρωμα και να συνδέσετε την κάθε προσωπικότητα με ξεχωριστές νότες…

Δοκιμάστε μόνο τρία αρώματα τη φορά

Αρχικά, αν δεν γνωρίζετε ακριβώς τι σας αρέσει, μυρίστε διαφορετικά αρώματα. Όμως περιορίστε τις “εξερευνήσεις” σας σε τρεις μυρωδιές τη φορά. Έτσι δίνετε χρόνο στην όσφρηση σας, να κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει με την κάθε νότα χωρίς να μπερδευτεί.

Ξεκινήστε πρώτα με ελαφρύτερα αρώματα

Είναι καλύτερα να ξεκινήσετε πρώτα με πιο υδάτινα και δροσερά αρώματα καθώς είναι πιο φρέσκα κι ευκολότερα να τα αντιληφθείτε.

Αν μία μυρωδιά σας ελκύει μην την αγνοήσετε

Όταν δοκιμάζετε αρώματα, δώστε τους χρόνο να γίνουν ένα με την επιδερμίδα σας. Αν μετά από λίγη ώρα, το άρωμα σας φαίνεται ελκυστικό τότε να το προτιμήσετε. Είναι βασικό να δοκιμάζουμε ή να ζητάμε δείγμα από αυτό που μας αρέσει καθώς η μυρωδιά αλλάζει από επιδερμίδα σε επιδερμίδα εξαιτίας της χημείας του σώματος.

Προσπαθείστε να καταλάβετε διαφορετικές νότες

Αυτό είναι ίσως το κομμάτι που θέλει παραπάνω μελέτη σ’ ότι αφορά στην αντίληψη ενός αρώματος, οι νότες. Χωρίζονται σε νότες βάσης, νότες καρδιάς και νότες κορυφής και σε αυτές οφείλουν τη μοναδικότητα τους τα αρώματα.Σύμφωνα με τους Γάλλους αρωματοποιούς (Société Française des Parfumeurs), ένα άρωμα ταξινομείται ανάλογα με το συστατικό που κυριαρχεί.

  • Φουζέρ: Αρωματικές συνθέσεις με βότανα, που συνδυάζονται με μπαχαρικά.
  • Musk: Ο μόσχος θυμίζει άρωμα καθαριότητας σαν φρεσκοπλυμένες πετσέτες
  • Καπνός: Θυμίζει καμμένο ξύλο ή σαν αναμμένο σπίρτο.
  • Εσπεριδοειδή: Λεμόνι, πορτοκάλι ή και lime. Συχνά η αίσθηση αυτής της μυρωδιάς θυμίζει spa.
  • Ξυλώδη: Μυρωδιές που μπορεί να θυμίσουν από πραλίνες και κρέμα γάλακτος, μέχρι σανδαλόξυλο ή ένα παλιό μολύβι από κέδρο.
  • Green: Δροσιά σαν ανοιξιάτικα πρωινά. Νότες από περγαμόντο, βρύα ή και πατσουλί.
  • Φρουτώδη: Αρώματα με νότες φρούτων όπως κεράσι, ρόδι, ροδάκινο
  • Υδάτινα: Ελαφριά, φρέσκα και δροσερά, τα υδάτινα αρώματα έχουν μία αίσθηση που συνδυάζει φρεσκάδα και καθαριότητα σαν να βγήκατε μόλις από το μπάνιο.
  • Ανατολίτικα: Μπαχαρικά, πιπέρια και θυμιάματα. Οι πιο έντονες μυρωδιές που κρύβουν κάτι μυστήριο.
  • Aquatic: Καθαρές μυρωδιές, σαν να βγήκατε μόλις από το ωραιότερο μπάνιο.

Στα αρώματα, η επιλογή είναι πάντα πολύ προσωπική υπόθεση καθώς φοράμε την προσωπικότητα μας και φωτογραφίζουμε αυτό που είμαστε. Αν καταφέρουμε λοιπόν να αποκωδικοποιήσουμε και να κατανοήσουμε νότες και συστατικά μπορούμε να ταιριάξουμε μυρωδιές όχι μόνο ανάλογα με τη διάθεση, αλλά και με χαρακτήρες.Πηγή: Instyle.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ