Συμμορία ανηλίκων: Οι κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος ναρκωτικών – Η «λαμ», η «φόσμπα» και τα «λεκ»

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της συμμορίας, που διακινούσε ναρκωτικά, κυρίως σε ανήλικους, στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη εννέα μελών της συμμορίας, μεταξύ των οποίων είναι και έξι ανήλικοι. Τα μέλη της συμμορίας φέρονται να διακινούσαν ναρκωτικά σε ανήλικους σε πλατείες και πάρκα σε Ψυχικό, Παπάγου και Χαλάνδρι.

Οι αρχές οδηγήθηκαν στα ίχνη τους μετά την καταγγελία των γονέων μίας νεαρής κοπέλας, φίλης της 16χρονης που πέθανε ύστερα από χρήση κοκτέιλ ναρκωτικών στον Βύρωνα, τον περασμένο Νοέμβριο. Οι γονείς της κοπέλας, που ήταν φίλη με την 16χρονη, κατήγγειλαν στις εισαγγελικές αρχές ότι ένας 27χρονος χορηγούσε ναρκωτικά στην κόρη τους κι έτσι ξεκίνησε η έρευνα του Τμήματος Ανηλίκων.

Ο 27χρονος είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες, αλλά φαίνεται ότι δεν έχει σχέση με την συμμορία που διακινούσε ναρκωτικά σε πλατείες και πάρκα σε περιοχές των βορείων προαστίων, καθώς λειτουργούσε αυτόνομα.

Εγκέφαλοι της σπείρας ήταν δύο δίδυμα αδέλφια, μόλις 20 χρονών, τα οποία διακινούσαν χασίς και κοκαΐνη, με την βοήθεια μαθητών. Ταυτοποιήθηκαν 20 αγοραπωλησίες ναρκωτικών και οι περισσότεροι πελάτες του κυκλώματος ήταν ανήλικοι.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα μέλη της συμμορίας ανηλίκων χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες για τις μεταξύ τους επικοινωνίες, μέσω διαδικτυακών εφαρμογών. 

Συγκεκριμένα:

Μαλ, λαμ ή μαύρο: έλεγαν την κάνναβη.
Καδέ: ο αναγραμματισμός της λέξης δέκα.
Φλάι: επί πίστωση
Φως-φος ή φόσμπα: αναγραμματισμός της λέξης «μπάφος»
Κόκα ή κόκ: κοκαΐνη
Λεκ: τα χρήματα
Σεντ: στα Αγγλικά σημαίνει Άγιος και αναφέρονταν στην πλατεία  Άι Γιώργη στο Νέο Ψυχικό.

Η συμμορία δρούσε από τον περασμένο Νοέμβριο. Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν ναρκωτικά, χρήματα, ζυγαριά ακριβείας, τρίφτες, μαχαίρια, αεροβόλα και μεταλλικές σφαίρες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και πήραν προθεσμία να απολογηθούν στον ανακριτή την Μεγάλη Τετάρτη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ