“Σύμφωνο συμβίωσης” έχουν υπογράψει 775 ζευγάρια

“Σύμφωνο συμβίωσης” έχουν υπογράψει 775 ζευγάρια

 

Χρήση των διατάξεων του νόμου για το σύμφωνο συμβίωσης έχουν κάνει τουλάχιστον 775 ζευγάρια, σύμφωνα με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Όπως προκύπτει ειδικότερα από το έγγραφο, το υπουργείο έχει ζητήσει ενημέρωση για το θέμα από τους δήμους της χώρας και μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί στοιχεία από 179 δήμους. Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι 775 ζευγάρια έκαναν χρήση των διατάξεων του Ν. 3719/2008 και έχουν καταχωρηθεί αντίστοιχα στα ληξιαρχικά βιβλία των ληξιαρχείων της χώρας 775 σύμφωνα συμβίωσης.

Το έγγραφο του κ. Αθανασίου διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά για το σύμφωνο συμβίωσης και το ενδεχόμενο επέκτασής του και σε άτομα του ίδιου φύλου.

Ο βουλευτής είχε απευθύνει την ερώτησή του και στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ζητώντας να ενημερωθεί αν θα προχωρήσει στην κατάργηση του θεσμού του συμφώνου συμβίωσης, αν μπορεί να δεσμευτεί το υπουργείο ότι δεν πρόκειται τουλάχιστον να το επεκτείνει συμπεριλαμβάνοντας άτομα ιδίου φύλου και αν δεσμεύεται το υπουργείο πως δεν πρόκειται να θεσμοθετηθεί ο γάμος ομοφυλόφιλων ζευγαριών

Απαντώντας στην ερώτηση, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης ανέφερε ότι «η ελληνική κυβέρνηση μόνο μελετά το θέμα επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης και θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της ύστερα από διεξαγωγή δημόσιου διαλόγου».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ