Σύλληψη “τοξοβόλου” του Συντάγματος: Στόχευε σε νέα τρομοκρατική οργάνωση – Οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ.

«Λογιστική»… έναρξη δραστηριοτήτων μιας νέας τρομοκρατικής οργάνωσης, με ένοπλες ληστείες σε τράπεζες της επαρχίας για την ενίσχυση του «επαναστατικού ταμείου», βλέπουν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πίσω από τη σύλληψη του 32χρονου Γιάννη Μιχαηλίδη γνωστού ως και “τοξοβόλου του Συντάγματος”, της 28χρονης Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου, συνεργού της Πόλας Ρούπα και της 26χρονης φίλης του.

Μία ληστεία τράπεζας στην Ερυμάνθεια Αχαΐας από έναν… παπά με λεία περίπου 150.000 ευρώ και μία άγνωστη απόπειρα στην Αρναία Χαλκιδικής με την ακινητοποίηση και «φυλάκιση» αστυνομικού στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του, στις οποίες βρέθηκε DNA του «τοξοβόλου», ανέδειξαν την έντονη προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης και τουλάχιστον δύο ακόμη ασύλληπτους συνεργούς, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”.

Δείγμα της πιθανής τρομοκρατικής εξέλιξης, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, είναι το γεγονός πως ο “τοξοβόλος” και οι δύο γυναίκες φορούσαν χειρουργικά γάντια, είχαν ασύρματο πομποδέκτη συντονισμένο στις συχνότητες της Αστυνομίας, αλλά κυρίως ένα πολεμικό καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο Σκόρπιον και δύο πιστόλια με σφαίρες στη θαλάμη.

Φύλαγε πρόβατα

Ο «τοξοβόλος» καταζητείται από τις 6 Ιουνίου 2019, καθώς είχε αποδράσει από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας. Όταν εξαφανίστηκε ήταν υπεύθυνος… βοσκός για τη φύλαξη αιγοπροβάτων της φυλακής, σε περιφραγμένο χώρο εξωτερικά του σωφρονιστικού καταστήματος. Εξέτιε ποινή 13 ετών για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη τον Μάιο του 2011. Τον Φεβρουάριο του 2013 είχε συλληφθεί μαζί με τρία ακόμα άτομα για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και αθωώθηκε από την κατηγορία συμμετοχής στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Στις 20 Ιουνίου 2019, ένα 24ωρο πριν από την τελευταία μέρα της δίκης της, η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου δεν έδωσε το παρών στο Α.Τ. Αγίου Δημητρίου όπως ήταν υποχρεωμένη, με τον πατέρα της να δηλώνει την εξαφάνισή της. Η 28χρονη καταδικάστηκε ερήμην σε 34 χρόνια και 4 μήνες φυλάκιση για συμμετοχή στο σχέδιο απελευθέρωσης του Νίκου Μαζιώτη και μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό, καθώς και σε δύο ένοπλες ληστείες.

Η «επαφή» της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου και του Γιάννη Μιχαηλίδη, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που επικαλείται ο “Ελεύθερος Τύπος” φαίνεται να προέκυψε μέσα από τη φυλακή μέσω μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», όταν η 28χρονη, που δήλωνε μέλος της 3ης γενιάς του «Επαναστατικού Αγώνα», φαίνεται να ήρθε σε σύγκρουση με την Πόλα Ρούπα.Το «παράξενο» για την Αντιτρομοκρατική

Η περίπτωση της απόδρασης του «τοξοβόλου» είχε παραξενέψει τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, καθώς ο κατηγορούμενος για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη, τον επόμενο χρόνο, με τις συγχωνεύσεις των ποινών, θα αποφυλακιζόταν. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας από την Εισαγγελία που αφορά τη διαμαρτυρία στις φυλακές Κορυδαλλού στις 24 Φεβρουαρίου 2018, φέρεται να κλήθηκε σε απολογία κατηγορούμενος για συμμετοχή σε στάση στις φυλακές. Κανείς δεν γνώριζε τότε αν ο «φόβος» πιθανής επιμήκυνσης της χρονικής άδειας εγκλεισμού και οι αρνήσεις αδειών αποτέλεσαν αφορμή για τον «τοξοβόλο» προκειμένου να αποδράσει ή αποφάσισε να συμμετάσχει στην έναρξη ενός νέου κύκλου αντάρτικου πόλης.

Η «συνοδοιπόρος» της Πόλας Ρούπα… εξαφανίστηκε λίγες ώρες πριν από την απόφαση της δίκης του «Επαναστατικού Αγώνα». Η 28χρονη φοιτήτρια, που είχε συλληφθεί μαζί με την Πόλα Ρούπα στις 5 Ιανουαρίου 2017, είχε δηλώσει «αναρχική» και μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα», είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μετά την παρέλευση του 18μήνου και παραβρισκόταν στις δίκες, ωστόσο το βράδυ της 20ής Ιουνίου 2019 ο πατέρας της πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Δημητρίου και δήλωσε την εξαφάνισή της!

Η 28χρονη καταδικάστηκε ερήμην σε 34 χρόνια και 4 μήνες φυλάκιση. Η δικηγόρος της είχε ζητήσει να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η ποινή, το δικαστήριο, όμως, δεν έκανε δεκτό το αίτημα και η γυναίκα έπρεπε να έχει πάρει το δρόμο για τις φυλακές.

Η 26χρονη δεν είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές, είχε μόνο μία προσαγωγή κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην Πάτρα, όπου φοιτούσε σε ΤΕΙ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ