Σύλληψη παιδόφιλου: Η δυσαρέσκεια στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και ο πειθαρχικός έλεγχος για τους δύο αστυνομικούς

Η περίπτωση της σύλληψης του 43χρονου παιδόφιλου στον Πειραιά έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., καθώς φαίνεται ότι στέλεχος της Άμεσης Δράσης συμμετείχε στην σκηνοθεσία.

Όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (30/1), οι δύο αστυνομικοί που διακρίνονται στο βίντεο είναι αντιμέτωποι με προκαταρκτική διοικητική εξέταση, αφού φαίνεται ότι παραβίασαν τους κανονισμούς της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, οι δύο αστυνομικοί υπηρετούν στην Άμεση Δράση, αλλά ο τομέας ευθύνης τους είναι η Καλλιθέα και όχι το Κερατσίνι, όπου έγινε η σύλληψη. Ο ένας εκ των δύο αστυνομικών, ηλικίας 32 ετών, έχει πολύ ενεργή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, είναι γνωστός με τον Youtuber, ο οποίος φαίνεται -σύμφωνα με ανώτερους αξιωματικούς της αστυνομίας- πως τον κάλεσε-προσκάλεσε να συμμετέχει στη σύλληψη και στο βίντεο, που στη συνέχεια ανέβηκε στο YouTube.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρεται να πήγε στο σημείο χωρίς να ενημερώσει τους ανωτέρους του, επέτρεψε να βιντεοσκοπηθεί μία αστυνομική επιχείρηση και μάλιστα κάνει και δήλωση προς το τέλος του επίμαχου βίντεο. Όλα αυτά έκαναν την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να ξεκινήσει τη διαδικασία του πειθαρχικού ελέγχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού, ο 32χρονος αστυνομικός πριν από λίγο καιρό είχε μπει στο στόχαστρο των Εσωτερικών Υποθέσεων στο πλαίσιο μίας έρευνας, που έκαναν για διακίνηση ναρκωτικών από στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Τότε, όμως, δεν είχε προκύψει το παραμικρό σε βάρος του και γι’ αυτό δεν του ασκήθηκε δίωξη.

Δείτε το επίμαχο βίντεο, που δημοσίευσε ο Youtuber, Αλέξανδρος Κοψιάλης:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ