Συγκλονίζει ο πατέρας της Κυριακής: «Ζω τον χειρότερο εφιάλτη» -«Ζητώ από όλα τα κορίτσια και τις γυναίκες να μιλούν, μην φοβάστε κανέναν»

Συγκλονίζουν τα λόγια του  τραγικού πατέρα που έχασε την 28χρονη κόρη του Κυριακή από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Άγιοι Ανάργυροι: Η ψυχιατρική γνωμάτευση για τον 39χρονο γυναικοκτόνο – Τι λέει ο πατέρας της Κυριακής μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του δράστη

Μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε ο 39χρονος δράστης τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κελί του, μέσω του Star στέλνει το δικό του μήνυμα στις γυναίκες κάθε ηλικίας που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Ξαναλέω και ζητώ από όλα τα κορίτσια και τις γυναίκες να μιλούν. Μιλήστε, μιλήστε. Μιλήστε στους δικούς σας. Μην φοβάστε κανέναν! Η κορούλα μου δε θα γυρίσει πίσω αλλά μπορούν να σωθούν άλλα κορίτσια».

Άγιοι Ανάργυροι: Το βιβλίο εφόδου των σωφρονιστικών υπαλλήλων ανά 20λεπτο στο κελί του γυναικοκτόνου – Νέες πληροφορίες για την απόπειρα αυτοκτονίας

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «αυτό που μου έχει συμβεί είναι το χειρότερο που μπορεί να τύχει στον γονιό που καλείται να θάψει το παιδάκι του, μετά από τόσες θυσίες που έκανε να το μεγαλώσει και να το φτάσει στην ηλικία των 28 χρονών».

«Μιλήστε, μιλήστε. Μιλήστε στους δικούς σας. Μην φοβάστε κανέναν»

Άγιοι Ανάργυροι: Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο δολοφόνος της Κυριακής μετά την απόπειρα αυτοκτονίας

«Ζω τον χειρότερο εφιάλτη και δεν μπορώ να ξυπνήσω. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει και δεν το εύχομαι ούτε στον χειρότερο εχθρό μου. Βασανίστηκα και παιδεύτηκα να μεγαλώσω και τα δύο κορίτσια μου από την ηλικία των 5 και 6 χρονών η καθεμιά τους, μόνος μου και να τα αποδώσω στην κοινωνία χρήσιμους ανθρώπους και ξαφνικά ήρθε ο δολοφόνος και μου σκότωσε την Κυριακή μου» συμπλήρωσε ο τραγικός πατέρας..

Οι οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. στους αστυνομικούς για περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας

Στο μεταξύ, σε έγγραφο των αστυνομικών, σύμφωνα με το MEGA, αναγράφονται ακριβώς οι οδηγίες που πρέπει να λάβουν σε περίπτωση που έρθουν αντιμέτωποι με περιστατικά βίας κατά των γυναικών.

Το έγγραφο συντάχθηκε στις 5 Απριλίου από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και έχει νέα στοιχεία για τη διαχείριση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο έγγραφο, οι αστυνομικοί έχουν εντολή να εξετάσουν τη φιλοξενία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας σε εγκαταστάσεις της ΕΛ.ΑΣ, ενώ παράλληλα δίνεται η εντολή να υπάρχουν επαφές με την εκκλησία και τους δήμους για την ανεύρεση προσωρινού οικήματος ασφαλείας για τα θύματα τέτοιων περιστατικών.

Σε περίπτωση που έχουν εξαντληθεί τα προαναφερθέντα, εξετάζεται τα θύματα να διαμένουν σε ξενώνα ή ξενοδοχειακή μονάδα με οικονομική επιβάρυνση της ΕΛ.ΑΣ.

Στο έγγραφο επίσης αναφέρεται ότι σε περίπτωση που λήξει η αυτόφωρη διαδικασία αναζήτησης του δράστη, θα πρέπει να εξασφαλιστεί ασφαλές χώρος διαμονής των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας για όσο διάστημα διαρκεί ο κίνδυνος.

Ακόμη, αναφέρεται ότι είναι δυνατή η φρούρηση και η λήψη μέτρων ασφαλείας στην οικία του θύματος.

Τέλος, στο έγγραφο αναφέρεται πως όταν το θύμα πατήσει το Panic Button τότε το επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. θα πρέπει να στέλνει αμέσως αστυνομικό όχημα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ