Συγκλονίζει ο γιατρός που χειρούργησε τον Πέτρο Τατσόπουλο: Τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό – ΒΙΝΤΕΟ

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύεται ο Πέτρος Τατσόπουλος μετά την κρίσιμη καρδιοχειρουργική επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, για το οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής.

Μιλώντας στον Alpha ο διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο, Δημήτρης Λυμπεριάδης περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο την σοβαρότητα της κατάστασης του γνωστού συγγραφέα και πρώην βουλευτή.

«Συνήθως αυτά τα περιστατικά δεν τα προλαβαίνεις, πεθαίνουν. Είχε ρήξη αορτής, ρήξη ανιούσης αορτής και καρδιακό επιπωματισμό, δηλαδή είχε σπάσει η αορτή και είχε γεμίσει αίμα το περικάρδιο και πίεζε την καρδιά. Όταν με φώναξαν είχε σχεδόν μηδέν πίεση και τρέχοντας τον πήγα στο χειρουργείο, τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό. Ο αναισθησιολόγος τον κοίμιζε ανοίγοντας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Καταφέραμε και πιάσαμε την αορτή, κάναμε τα δέοντα και βγήκαμε ζωντανοί από μέσα. Έχουμε κάνει πρόοδο και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Το σύστημα λειτούργησε καλά, το Ιπποκράτειο ήταν σε ετοιμότητα και ευτυχώς καταφέραμε και σώσαμε τον άνθρωπο», πρόσθεσε ο κ. Λυμπεριάδης.

Επίσης, ο κ. Λυμπεριάδης τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή είναι σταθερός, νοσηλεύεται στην ΜΕΘ. Είναι σε καλή αιμοδυναμική κατάσταση και προσπαθούμε να βελτιώσουμε όλες τις παραμέτρους του, για να μπορέσουμε να τον βγάλουμε έξω στην κλινική».

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ