Συγκλονίζει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δίνω τη δική μου μάχη με τον καρκίνο

“Υπάρχουν στο συκώτι μου δύο ογκίδια”, αποκάλυψε για πρώτη φορά ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος και στέλνει μήνυμα στους καρκινοπαθείς.

“Μου έκοψαν το έντερο, έφυγε το καρκινογόνο, το ένωσαν, και μου είπαν πως εκείνο που εναπόκειται πλέον είναι να γίνουν οι χημειοθεραπείες ούτως ώστε αν παρ’ ελπίδα έφυγαν καρκινογόνα κύτταρα και πήγαν οπουδήποτε, με τις χημειοθεραπείες θα σκοτωθούν αλλά και θα συρρικνωθούν τα δύο ογκίδια που είναι στο συκώτι…», ανέφερε στο πρώτο μέρος συνέντευξης που έδωσε στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» και εξήγησε ότι θα ταξιδέψει την ερχόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο, προκειμένου να υποβληθεί σε λαπαροσκοπική επέμβαση για αφαίρεση των δύο συρρικνωμένων όγκων από το συκώτι του.

Αναφερόμενος στο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ασθενείς και οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να μεταβούν στο εξωτερικό για θεραπεία, εστίασε την προσοχή του στο Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓΕΣΥ): “Έχω πει πολλές φορές στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι το ΓΕΣΥ πρέπει να γίνει. Του έχω πει, όταν έρχονται κοντά μου, κύριε πρόεδρε, να ζητήσουν βοήθεια θυμάμαι και την περίπτωση τη δική μου που πήγα δύο φορές στο εξωτερικό για να κάνω επέμβαση στη σπονδυλική μου στήλη, όπως πήγατε κι εσείς στο εξωτερικό για να δείτε την υγεία σας… Ο φτωχός ο κόσμος; Όσοι έρχονται κοντά μας δεν τους κλείνουμε την πόρτα. Όλους τους βοηθούμε να βρουν την υγεία τους. Πολλές φορές πουλούν την περιουσία τους για να βρουν την υγεία τους. Άρα πρέπει να γίνει το ΓΕΣΥ. Και πρέπει να καταβάλεις μεγάλες προσπάθειες”.

Για το αν άλλαξαν κάποια πράγματα από τη στιγμή που διαγνώσθηκε με καρκίνο, ο Αρχιεπίσκοπος είπε: “Είπα ότι δεν πρέπει ν’ αφήνω εκκρεμότητες, γιατί πλέον δεν ξέρω πότε φεύγω. Αν φύγω ξαφνικά δε θέλω ν’ αφήσω κανένα πρόβλημα να υπάρχει μέσα στην Εκκλησία, όπως βρήκα εγώ”. Τέλος, αναφέρθηκε σε όσους περιμένουν «να αδειάσει» ο αρχιεπισκοπικός θώκος, δήλωσε: “Δεν είναι δική μου η θέση. Αλλά όταν ακούς ότι κάποιοι προετοιμάζονται, θλίβομαι γιατί είναι μικροί και παραμένουν μικροί. Κι είναι κακό κάποιος να παραμένει μικρός. Μέσα στην Εκκλησία πρέπει να παραμένουν σε ένα επίπεδο. Αλλά δε με στενοχωρεί αυτό το θέμα. Λέω άστους…”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ