Συγκλονίζει η 20χρονη που κατήγγειλε τη μητέρα της για κακοποίηση: Από τον Ιανουάριο περιμένω βοήθεια

Συγκλονίζει η 20χρονη από τη Θεσσαλονίκη που κατήγγειλε τη μητέρα της για κακοποίηση. Στον ALPHA μίλησε τόσο η ίδια όσο και ο δικηγόρος της, Στυλιανός Θανασάρας.

Όπως είπε ο δικηγόρος σχετικά με την κοινωνική υπηρεσία που δήλωσε ότι δεν έχει ιδέα για το θέμα, «η κοινωνική υπηρεσία θα όφειλε να έχει ιδέα για την υπόθεση γιατί εκείνη είναι η αρμόδια και η οποία καταθέτει τις εκθέσεις της για να γίνουν και οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να προστατευθούν αυτά τα παιδιά».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η διαδικασία έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο, δεν έγινε χθες ή προχθές. Έχουν πάει και τα δύο κορίτσια στην κοινωνική υπηρεσία και έχουν μιλήσει».

Η 20χρονη τόνισε από την πλευρά της ότι «πήγα στην κοινωνική υπηρεσία και ζήτησα να βοηθήσουν εμένα και την αδελφή μου. Πολύ απλό και κατανοητό. Ακόμα περιμένω αυτή τη βοήθεια. Άμα θεωρούν ότι το καλύτερο για την αδελφή μου είναι να πάει σε κάποιο ίδρυμα το δέχομαι. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν γιαγιάδες και παππούδες».

“Το ιδανικό για μένα είναι να είμαι μαζί με την αδελφή μου” λέει η 20χρονη

Όπως υποστήριξε η ίδια, «το ιδανικό για εμένα είναι να είμαι με την αδελφή μου. Η γιαγιά μου από την πλευρά του πατέρα μου όταν έμαθε αυτά που συμβαίνουν το μόνο που βρήκε να πει ήταν «να γυρίσετε πίσω στη μάνα σας». Ήταν η αδελφή μου γονατιστή και περιέγραφε όλα όσα έχουμε περάσει και εκείνη είπε αυτό: να γυρίσουμε πίσω. Θα ήθελα να νιώσω ασφαλής και να είμαι μαζί με την αδελφή μου».

Στο σημείο αυτό και ο δικηγόρος είπε ότι «λογικό είναι να προτείνει κάποιος ίδρυμα από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιος συγγενής να ζητήσει την επιμέλεια. Το βασικότερο είναι να μπορούν να λειτουργήσουν οι Αρχές από μόνες τους και σωστά. Μόνο τότε θα υπάρχει ασφάλεια και για τα παιδιά. Όταν αντιμετωπίζουν όμως γραφειοκρατία δεν μπορούν να βρουν το θάρρος και να μιλήσουν για όλα όσα τους συμβαίνουν και βιώνουν. Αυτό αφορά σε όλα τα παιδιά».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ