Συγκλονιστικό βίντεο από τη δραματική διάσωση εγκλωβισμένων στην Αγία Άννα

Εφιαλτική ήταν η νύχτα στη βόρεια Εύβοια. Το Λιμενικό Σώμα έχει προχωρήσει στον απεγκλωβισμό 631 ανθρώπων από τις παραλίες. Μόνο από την Αγία Άννα και το Ψαροπούλι απομακρύνθηκαν 440 πολίτες, ενώ από άλλες βορειότερες παραλίες της περιοχής απομακρύνθηκαν 191 άνθρωποι και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Οι παραλίες των σκαφών του Λιμενικού στις παραλίες της Εύβοιας είναι διαρκείς, καθώς λόγω της φωτιάς είναι αδύνατη η μετακίνηση σε οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα πολίτες να καταφεύγουν σε και παραλίες για να ξεφύγουν από τις φλόγες.

Οι κάτοικοι της παραλιακής ζώνης της Αγίας Άννας στην Εύβοια, έφτασαν τα ξημερώματα με τις βάρκες στο Μαντούδι της Ευβοίαςκαι μίλησαν στους δημοσιογράφους. Οι μαρτυρίες τους είναι συγκλονιστικές. “Δράμα παιδιά μας σώσανε, θα καιγόμασταν” λέει ένας κάτοικος. “Τέλος, κάηκε όλη παραλία, πάνε τα σπίτια μας καήκανε” λέει στην κάμερα μια άλλη κάτοικο.

Οι εικόνες από την επιχείρηση απομάκρυνσης των πολιτών από την Αγία ξεκίνησε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, κυρίως με ιδιωτικά μέσα, όταν οι κάτοικοι του μικρού χωριού βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν απειλητικά σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων από το χωριό άρχισαν να επιβιβάζονται σε αλιευτικά σκάφη και σκάφη ιδιωτών. Στη συνέχεια, μετεπιβιβάζονταν σε σκάφη του Λιμενικού τα οποία δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τη στεριά λόγω του μικρού βάθους.

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ