Συγκινεί ο πατέρας του Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα: «Δεν φοβόταν να πεθάνει για την πατρίδα»

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 29χρονου πιλότου, Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος έχασε την ζωή του από την συντριβή του phantom στις 30 Ιανουαρίου 2023, ανοιχτά της Ανδραβίδας, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

Ο  Κώστας Τουρούτσικας μίλησε στην εκπομπή T-live για την απώλεια του γιου του, λέγοντας πως «του άρεσε ιδιαίτερα να πετάει στην παρέλαση στην Αθήνα», ενώ σημείωσε πως «μου είχε πει ότι δεν φοβόταν να πεθάνει».

«Ο δικός τους ουρανός εγγυάται την δική μας γη» είπε ο πατέρας του νεκρού πιλότου, σημειώνοντας ότι «ο πόνος είναι ίδιος με όλων των γονέων που χάνουν κάποιο παιδί. Δεν διαφέρει ο δικός μου ο πόνος. Απλά σε μένα, επειδή ο Μάριος θυσιάστηκε για την πατρίδα, υπάρχει κάποιο βάλσαμο στην πληγή. Δεν την επουλώνει την πληγή, απαλύνει λίγο τον πόνο, πατριωτικά μιλώντας».

Όπως υπογράμμισε ο Κώστας Τουρούτσικας «το πόρισμα που βγήκε έγραφε ότι έπεσαν και οι δύο πιλότοι σε εντεταλμένη υπηρεσία. Δηλαδή ξύπνησαν στις 5 το πρωί να πάνε να πετάξουν. Ήξερε ότι μπορεί να μη γυρίσει πίσω, είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Όλοι τους το ξέρουν, ότι “ξεκινάω να πετάξω και δεν ξέρω αν θα γυρίσω”…».

«Βρήκαμε το μπουφάν του κρεμασμένο με την εικόνα της Παναγίας μέσα, μαζί με ένα κομποσκοίνι. Ο γιος μου ήταν πολύ θρησκευόμενο άτομο. Έναν χρόνο μετά δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω αυτό το γεγονός. Είμαι όμως περήφανος για την χώρα μου, διότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να βγάζει παιδιά σαν τον Μάριο», είπε συγκινημένος ο πατέρας του πιλότου.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ