Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ – Διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Αμαλίας

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Αμαλίας έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν αυτή την ώρα έξω από την Βουλή, μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, το οποίο έχει εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «το Υπουργείο Υγείας καταθέτει στην Βουλή Νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί περεταίρω το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Θεμελιώδης αρχή σύστασης του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι η πλήρη και αποκλειστική απασχόληση του προσωπικού. Το Νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα σε γιατρούς του ΕΣΥ να εργάζονται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας και ιδιώτες γιατρούς να εργάζονται με μερική απασχόληση στα Νοσοκομεία.

Οι ρυθμίσεις αυτές θα αυξήσουν περαιτέρω την ιδιωτική δαπάνη υγείας και την προκλητή ζήτηση υπηρεσιών. Οι εν λόγω ρυθμίσεις είναι συνέχεια της θεσμοθέτησης των Απογευματινών χειρουργείων στα Νοσοκομεία επί πληρωμή των ασθενών».
ΠΟΕΔΗΝ

ΠΟΕΔΗΝ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ