Σχέδιο για αύξηση ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών

Να “βάλουν πλάτη” δουλεύοντας λίγες ώρες παραπάνω καλούνται για άλλη μια φορά οι εκπαιδευτικοί των δημόσιων σχολείων, καθώς χρήματα δεν υπάρχουν για την πρόσληψη δασκάλων και καθηγητών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά στις σχολικές μονάδες, για τη νέα χρονιά.

Χθες, ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί και πάλι το ωράριο των εκπαιδευτικών (ήδη έχει αυξηθεί κατά δυο ώρες από το 2013) εκφράζοντας μάλιστα την ελπίδα ότι οι εκπαιδευτικοί θα δεχτούν αυτήν την επιλογή στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για να ξεπεραστεί η κρίση, διότι όλοι πρέπει να κάνουμε θυσίες.

Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς θα είναι μια δύσκολη υπόθεση και γι’ αυτό ο κ. Μπαλτάς ξεκαθάρισε ότι είναι απόλυτη προτεραιότητα τον προσεχή Σεπτέμβριο να μπουν οι μαθητές στις τάξεις και να έχουν δασκάλους και βιβλία.

 Στο πλαίσιο αυτό, όπως όλα δείχνουν, για άλλη μια φορά θα επιλεγούν οι “δοκιμασμένες μέθοδοι” για την εξοικονόμηση διδακτικού προσωπικού, όπως αύξηση ωραρίου, μετατάξεις προσωπικού, αύξηση μαθητών ανά τάξη.

Πόσο εργάζονται οι καθηγητές σήμερα μετά τη δίωρη αύξηση των ωρών διδασκαλίας πριν από δυο χρόνια

– Από 0-6 χρόνια προϋπηρεσίας: 23 ώρες την εβδομάδα

– Από 7-12 χρόνια προϋπηρεσίας: 21 ώρες την εβδομάδα

– Από 13-20 χρόνια προϋπηρεσίας: 20 ώρες την εβδομάδα

– Από 20 και πάνω χρόνια προϋπηρεσίας: 18 ώρες την εβδομάδα

 

Διαβάστε επίσης

Μπαλτάς: Στις 20.000 οι κενές θέσεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ