“Σβήνουν τις μηχανές” τα ΜΜΜ

“Σβήνουν τις μηχανές” τα ΜΜΜ

 

Από σήμερα ακινητοποιούνται Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ λόγω νέας απεργίας των εργαζομένων. Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για επαναλαμβανόμενες απεργίες, ξεκινώντας από σήμερα, ημέρα κατάθεσης των μέτρων στη Βουλή. Την ίδια μέρα, οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. θα συνεδριάσουν προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους κατά τη 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στη 48ωρη απεργία που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Λόγω της απεργίας προβλέπεται να ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια, σήμερα, και όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια και του Προαστιακού δηλαδή Τρίτη 6/11/2012 και Τετάρτη 7/11/2012. Αναλυτικά τα δρομολόγια που θα ματαιωθούν, θα γίνουν γνωστά με νεότερη ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την αύριο και στάση εργασίας την Τετάρτη (7 Νοεμβρίου), από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Χειρόφρενο βάζουν από σήμερα και τα ταξί σε όλη την Ελλάδα, αφού η ομοσπονδία των αυτοκινητιστών κήρυξε απεργία, τασσόμενη κατά της ψήφισης των νέων μέτρων. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με 3ωρη στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 13.00 τοπική ώρα την Τρίτη 6 Νοεμβρίου, που εκτιμάται ότι θα προκαλέσει ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων.

Παράλληλα, δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη και την Τετάρτη, καθώς το γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ, αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτεργατών, στη 48ωρη γενική απεργία.

 

ΠΗΓΗ:www.real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ