Στροφή 180 μοιρών από μάρτυρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής για τους Αιγύπτιους ψαράδες

Με την κατάθεση του μάρτυρα της επίθεσης εναντίον των Αιγύπτιων ψαράδων, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την υπόθεση τη Χρυσής Αυγής.

Ο μάρτυρας Κωνσταντίνος Τατσιόπουλος άλλαξε την κατάθεση που είχε κάνει αρχικά και στην οποία έκανε λόγο για «40 άτομα με λοστούς και ρόπαλα που λειτουργούσαν με συντονισμένες κινήσεις», αφού σήμερα αναφέρθηκε σε «πιτσιρίκια».

Επίσης, κατέθεσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι γείτονες με τους οποίους συζήτησε στη συνέχεια, υπέθεσαν πως η επίθεση έγινε από μέλη της Χρυσής Αυγής αφού τους το είπε αυτό ένα από τα θύματα.

Ο κ. Τατσιόπουλος ανέφερε ότι βρισκόταν 50 μέτρα μακριά από το σημείο της επίθεσης και είδε ένα μπουλούκι. «Φώναζαν και έκαναν μια κίνηση και με κάτι έσπασαν τα αυτοκίνητα», είπε.

Στον μάρτυρα ζητήθηκε να απαντήσει αν θεωρεί ότι ο σοβαρός τραυματισμός του Αιγύπτιου ψαρά, που κοιμόταν στην ταράτσα του σπιτιού, προκλήθηκε από τα άτομα που είδε να σπάνε τα αυτοκίνητα. «Προφανώς αυτοί, οι ίδιοι, θα έκαναν την επίθεση και στον Αιγύπτιο. Αμέσως μετά το επεισόδιο είδαμε τον τραυματία. Ήταν ενιαίο το περιστατικό. Ήταν χτυπημένος στο πρόσωπο, είχε αίματα και το σαγόνι του είχε μετακινηθεί».

Κατά την εξέτασή του από την υπεράσπιση, ο μάρτυρας δέχθηκε πολλές ερωτήσεις προκειμένου να εξηγήσει τον λόγο που στην πρώτη κατάθεση που είχε δώσει στην Αστυνομία, δεν είχε αναφερθεί σε «λοστούς και ξύλα» που κρατούσαν οι δράστες , κάτι που είπε σε επόμενες καταθέσεις του.

Υπεράσπιση: Στην κατάθεσή σας στην Ασφάλεια, δεν είπατε ότι κρατούσαν λοστούς και ξύλα, γιατί;

Μάρτυρας: Δεν έβλεπα καλά.

Πρόεδρος: Είναι ψευδής η κατάθεσή σας στην οποία μιλάτε για ρόπαλα;

Μάρτυρας: Με κάτι έσπασαν το αυτοκίνητο.

Πρόεδρος: Ναι, αλλά εσείς αναφέρετε τα ρόπαλα…υποθέσεις κάνατε; Γιατί δεν είπατε υποθέτω, μπορεί , ίσως…

Μάρτυρας:…

Συνήγορος: Τι το ιδιαίτερο είδατε και μιλήσατε για συντονισμένο, ενιαίο; Αν ήταν οπαδοί δεν θα έκαναν το ίδιο;

Μάρτυρας: Ναι, το ίδιο θα έκαναν. Τους είδαμε μόνο για 10 δευτερόλεπτα. Έτρεξαν και έφυγαν. Το νούμερο 30- 40 ατόμων που είπα στην αρχή είναι μεγάλο. Ήταν 10-15 άτομα.

Ο μάρτυρας δέχθηκε παρατήρηση από την πρόεδρο, η οποία του είπε: «Ο ρόλος σας είναι πολύ σοβαρός. Από ένα “δεν”, από ένα “και” εξαρτώνται πολλά πράγματα…δεν είναι απλό πράγμα ένας μάρτυρας».

Στην επισήμανση της προέδρου, ο κ. Τατσιόπουλος απάντησε: «Γι’ αυτό τσακώθηκα με τον αστυνομικό, γιατί του ζήτησα να μην με μπλέξει με αυτή την ιστορία, αλλά με έμπλεξε…», ενώ λίγο αργότερα ανέφερε: «Αν δεν μου είχε πει ο Μωχάμεντ για τη Χρυσή Αυγή δεν θα το έλεγα. Ακόμη και αν το είχα καταλάβει, θα το κρατούσα για τον εαυτό μου».

Όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει γιατί δεν θα το έλεγε, ο κ. Τατσιόπουλος απάντησε: «Γιατί να μπλέξει κανείς…γιατί να είμαι εδώ τώρα και όχι στη δουλειά μου…».

Λίγο πριν ξεκινήσει η σημερινή συνεδρίαση, προκλήθηκε ένταση έξω από την αίθουσα, όταν, σύμφωνα με μαρτυρίες, στέλεχος της Χρυσής Αυγής που ανήκε στο στενό περιβάλλον του Νίκου Μιχαλολιάκου, με δύο ακόμη μέλη της οργάνωσης, αντί να μπουν από την είσοδο του κοινού, που βρίσκεται στην πλευρά της οδού Δέγλερη, πήγαν από την απέναντι πλευρά, επί της Αλεξάνδρας και Λουκάρεως, όπου είναι η είσοδος για τους δικηγόρους, τους μάρτυρες και τους δημοσιογράφους.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής, όπως ανέφεραν παρόντες στο περιστατικό, έκαναν προκλητικές χειρονομίες προς μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων που βρίσκονταν στο σημείο και τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν πήραν μια από τις σημαίες που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι. Το περιστατικό έληξε γρήγορα, με επέμβαση της αστυνομίας.

Η δίκη διεκόπη για τις 5 Οκτωβρίου.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Δίκη της Χρυσής Αυγής – Αναγνώρισαν τον πυρηνάρχη του Περάματος

Αιγύπτιος ψαράς: “Μας φώναζαν έλα έξω να σου μάθω ποια είναι η Χρυσή Αυγή”

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ήθελαν να σκοτώσουν ανθρώπους»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ