Στρατούλης: «Μια τρύπα στο νερό η ρύθμιση»

Στρατούλης: «Μια τρύπα στο νερό η ρύθμιση»

«Μια τρύπα στο νερό» χαρακτηρίζει ο βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, τις κυβερνητικές αποφάσεις για τη ρύθμιση στεγαστικών δανείων  με επιδοτούμενο επιτό­κιο, που παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Εργα­σίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης και υποστηρίζει ότι δεν λύνουν το πρόβλημα.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Οι κυβερνητικές αποφάσεις για τη ρύθμιση στεγαστικών δανείων, που χορηγήθηκαν από τράπεζες και επιδοτούνταν από τον καταργηθέντα με μνημονιακό νόμο του 2012 Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, αποτελούν μία τρύπα στο νερό και δεν λύνουν το πρόβλημα. Περίπου 100.000 νοικοκυριών, που ανέλαβαν δανειακές υποχρεώσεις σε άλλες εποχές και με άλλες οικονομικές δυνατότητες, χωρίς να έχουν σφαγιαστεί από τις μνημονιακές πολιτικές τα εισοδήματα τους και χωρίς να έχουν χάσει τις δουλειές τους.

Ο μόνος τρόπος να ανακουφιστούν όχι μόνο αυτά αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες άλλα υπερχρεωμένα σε τράπεζες νοικοκυριά είναι η ολική ή μερική διαγραφή των χρεών τους, ανάλογα με τη μείωση των εισοδημάτων τους τα χρόνια του μνημονίου. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να αποτραπεί το κοινωνικό κραχ και ταυτόχρονα να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για την οικονομική και κοινωνική ανόρθωση της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει σχετική πρόταση νόμου στη Βουλή, που απορρίφτηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά επιδιώκουμε να γίνει διεκδίκηση αιχμής του λαϊκού κινήματος και έχουμε δεσμευτεί ότι μια τέτοια ρύθμιση θα είναι από τις βασικές προτεραιότητες μιας αριστερής κυβέρνησης».

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.