Στόχος της παγκόσμιας κυβερνοεπίθεσης και το ΑΠΘ

To Aριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης βρίσκεται μεταξύ των δεκάδων ιδρυμάτων, οργανισμών και επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο που δέχονται κύματα συντονισμένων κυβερνοεπιθέσεων από την Παρασκευή, όπως επιβεβαίωσε το Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΑΠΘ με ανακοίνωσή του, η οποία έχει ως εξής:

«Αγαπητά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας

Σας ενημερώνουμε ότι τις τελευταίες ώρες είναι σε εξέλιξη κρούσματα επίθεσης ιού σε υπολογιστές του ΑΠΘ. Επειδή σε ορισμένες περιπτώσεις η συμπεριφορά του ιού είναι κρυπτογράφηση αρχείων του υπολογιστή (ιός ransomware) που έχει μολυνθεί επισημαίνουμε άμεσα την αναγκαιότητα λήψης των αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων του υπολογιστή σας.

Για την προστασία του υπολογιστή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει σήμερα το πρόγραμμα προστασίας από ιούς που χρησιμοποιείτε καθώς και το λειτουργικό του υπολογιστή σας. Αποσυνδέστε τις συσκευές λήψης αντιγράφων από τον υπολογιστή σας (usb stick, φορητούς δίσκους κλ) και μην ανοίγετε συνημμένα αρχεία μηνυμάτων που λάβατε από άγνωστους αποστολείς καθώς αυτά μπορεί να περιέχουν τον ιό.

Οι τεχνικοί μας διερευνούν το περιστατικό ασφαλείας»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ