Στους 2.250 οι πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά

Σε 2.250 ανέρχονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ αργά το βράδυ αναμένεται να καταπλεύσουν τρία επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία με 950 άτομα.

Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Αριάνδη” θα καταπλεύσει στις 10:25 το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά με 598 μετανάστες και πρόσφυγες. Το πλοίο παρέλαβε 457 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και 141 από τη Χίο.

Στις 11:15 το βράδυ αναμένεται να καταπλεύσει και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Εξπρές Πήγασος” με 349 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Σάμο.

Επίσης στις 11:35 το βράδυ θα καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά το “blue star 2” από Δωδεκάνησα. Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι το πλοίο έχει παραλάβει μόνο 3 πρόσφυγες από την Κω.

Το πρωί από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν τρία πούλμαν με 200 πρόσφυγες και μετανάστες με προορισμό το Βόλο.

Νέα μετακίνηση προσφύγων αναμένεται να υπάρξει, σύμφωνα με πληροφορίες, την Κυριακή το πρωί κατά πάσα πιθανότητα προς το κέντρο φιλοξενίας στη Μαλακάσα αλλά και στα Διαβατά.

Οι αρμόδιες αρχές καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες να ενημερώσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έχουν καταλύσει στο λιμάνι να μεταφερθούν στα κέντρα προσωρινής διαμονής καθώς πολλοί από αυτούς αρνούνται να επιβιβαστούν σε πούλμαν και ζητούν να πάνε στην Ειδομένη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Νέο κέντρο φιλοξενίας στη Μαλακάσα

Ξεκίνησαν οι μετακινήσεις προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά

Προσπάθειες για ομαλοποίηση της κατάστασης στο λιμάνι του Πειραιά

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.