Στον Συνήγορο του Πολίτη οι καταγγελίες περί αστυνομικής βίας στις πορείες για τον Γρηγορόπουλο – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Τις αναφορές και τα βίντεο από συλλήψεις και προσαγωγές που έγιναν κατά τα επεισόδια που ξέσπασαν στις πορείες για τη συμπλήρωση των 11 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, και τα οποία έκαναν τον γύρο των social media, στέλνει το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη.

Πρόκειται για βίντεο και αναφορές, “που αναπαράγονται στο διαδίκτυο σχετικά με περιστατικά ‘αστυνομικής βίας’”, αναφέρει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., υπογραμμίζοντας πως η αποστολή τους στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη, γίνεται “με την παράκληση να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα”.

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. καλεί πολίτες, που έχουν αντίστοιχο υλικό ή είναι μάρτυρες ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά, να αποτανθούν στον προαναφερθέντα μηχανισμό διερεύνησης του Συνηγόρου του Πολίτη.

Ακολουθεί ένα από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και στο οποίο φαίνεται η προσαγωγή μίας κοπέλας από την περιοχή των Εξαρχείων.

Σημειώνεται πως οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε 50 προσαγωγές -εκ των οποίων οι 10 έγιναν συλλήψεις- από την περιοχή της Αθήνας, σε 19 προσαγωγές -εκ των οποίων οι επτά συλλήψεις- από την Πάτρα και σε οκτώ προσαγωγές -από τις οποίες οι δύο έγιναν συλλήψεις- από τη Θεσσαλονίκη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ