Στον εισαγγελέα η σπείρα που χορηγούσε ”μαϊμού” διπλώματα οδήγησης- Έως 1.500 ευρώ η ταρίφα

Στον Εισαγγελέα θα οδηγηθούν το απόγευμα της Παρασκευής οι 15 περίπου συλληφθέντες του κυκλώματος που ”ξήλωσαν” οι αδιάφθοροι της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Τα μέλη της ομάδας αυτής εξέδιδαν ‘‘μαϊμού” διπλώματα κι άλλα… «δώρα» κυρίως σε ρομά, αλλοδαπούς αλλά και ημεδαπούς ενδιαφερόμενους, ενώ η ταρίφα τους έφτανε τα 1500 ευρώ.

Ως έδρα της σπείρας φαίνεται να είναι η Λαμία, ενώ είχαν στήσει πλοκάμια και σε άλλους νομούς, οι υπηρεσίες των οποίων επίσης εξετάζονται από τις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ., όπως και σχολές οδηγών σε άλλες πόλεις διότι η τοπική αγορά είχε κορεστεί. Έτσι, με τη βοήθεια πρόθυμων επαγγελματιών που εξυπηρετούσαν με το αζημίωτο τους πελάτες τους, είχαν επεκτείνει τη δράση τους και σε άλλους Νομούς.

Μετά τη συντονισμένη επιχείρηση και ταυτόχρονη έφοδος των αστυνομικών αρχών σε Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών διαφόρων νομών, περίπου 15 άτομα συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν για ανάκριση στη ΓΑΔΑ. Από τους συλληφθέντες, τα πέντε άτομα είναι από το νομό Φθιώτιδας, τρεις γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι και δύο άτομα από συγκεκριμένη σχολή οδηγών.

Μάλιστα, οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν υποθέσεις όπου υποψήφιοι οδηγοί πήραν τα διπλώματα χωρίς να κουνηθούν από το σπίτι τους, ενώ μέσα στις εξυπηρετήσεις προφανώς ήταν και οι διευκολύνσεις όσων τελικά έδιναν χωρίς μεγάλη επιτυχία για δίπλωμα. Η ταρίφα μπορεί να έφτανε τα 1.500 ευρώ ανάλογα με τη δυσκολία και την εξυπηρέτηση.

Πρόκειται για μία υπόθεση που δουλεύεται πολύ καιρό από τις Εσωτερικές Υποθέσεις, με καταγραφές συνομιλιών που καίνε τα μέλη του κυκλώματος. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα η ΠΕ Φθιώτιδας είχε αλλάξει τον τρόπο εξετάσεων διπλωμάτων, θεωρώντας ότι με το προηγούμενο καθεστώς δεν εξασφαλιζόταν το αδιάβλητο, ενώ τα «περίεργα στατιστικά» τα είχαν θέσει στη διάθεση των ελεγκτικών αρχών.Πηγή : Lamiareport.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ