Στον εισαγγελέα από το 2021 οι σηκωμένες μπάρες στο Αμύνταιο

Στα χέρια του εισαγγελέα από το 2021 βρίσκεται η υπόθεση με τις σηκωμένες μπάρες  σε σιδηροδρομική διάβαση στο Αμύνταιο Φλώρινας. Από τότε που κυκλοφόρησε το βίντεο στο οποίο φαίνεται σε φυλασσόμενη διάβαση να σηκώνεται η μπάρα όταν περνάει το τρένο, η Αστυνομία είχε προβεί σε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας, όπως είπε ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Αμυνταίου, Θανάσης Παπαφυλάκης στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.

Βίντεο – σοκ από το Αμύνταιο Φλώρινας: Σηκώνεται η μπάρα για να περάσει το τρένο

Ο κ. Παπαφυλάκης τόνισε ότι κατά διαστήματα επιλύεται το πρόβλημα, όμως «στα τέλη του προηγούμενου μήνα λάβαμε γνώση ότι επανήλθε η δυσλειτουργία μίας εκ των τριών ισόπεδων διαβάσεων που είναι και για πεζούς και για οχήματα. Άμεσα ο Δήμαρχος ενημέρωσε τόσο τον τοπικό σταθμό όσο και τους αρμοδίους ώστε να υπάρξει άμεση αποκατάσταση. Η ίδια δυσλειτουργία προέκυψε και στις υπόλοιπες διαβάσεις πεζών και οχημάτων και για τον λόγο αυτό απευθυνθήκαμε εγγράφως στο σταθμαρχείο Εδέσσης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η ενημέρωση που έχουμε, είναι ότι θα επιληφθεί το αρμόδιο τμήμα του ΟΣΕ. Έγιναν παρεμβάσεις που επίλυσαν το πρόβλημα, όμως επανήλθε. Ευελπιστούμε στην άμεση και μόνιμη αποκατάσταση λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης και της επικινδυνότητας που υπάρχει».

Περιγράφοντας το ότι το πρόβλημα υφίσταται εδώ και σχεδόν δύο χρόνια ο κ. Παπαφυλάκης τόνισε ότι «υπήρξε άμεση παρέμβαση και από την πλευρά της Αστυνομίας διότι και στο παρελθόν υπήρχε δυσλειτουργία. Από την πλευρά της η Αστυνομία ως όφειλε, σε κάθε διέλευση τρένου βάσει του ωραρίου, έστειλε ένα αστυνομικό όχημα – αν όχι σε όλες τις διαβάσεις, τουλάχιστον στην κεντρική διάβαση – προκειμένου να βοηθάει τους πεζούς και να σταματάει τα οχήματα. Είναι σοβαρό το θέμα γι’ αυτό και η κίνηση της Αστυνομίας στο πλαίσιο μιας εθελοντικής κίνησής της, είναι πολύ σωστή».

Τέλος πρόσθεσε ότι «ενίοτε οι μπάρες κατεβαίνουν αλλά είναι απορυθμισμένες με αποτέλεσμα την ώρα που περνά το τρένο να ανασηκώνονται για λίγο. Είναι ένα τεχνικό πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί άμεσα και μόνιμα γιατί προέχουν οι ανθρώπινες ζωές».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ