Στο σκοτάδι ολόκληρο χωριό λόγω … δημοτικού φωτισμού

Στο σκοτάδι βυθίζεται κάθε βράδυ ένα ολόκληρο χωριό στο δήμο Νοτίου Πηλίου σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ”Ταχυδρόμος”.

Μόλις ο ήλιος δύσει οι κάτοικοι του χωριού επιστρατεύουν φακούς και φαναράκια για να πάνε στα σπίτια τους λόγω έλλειψης δημοτικού φωτισμού.

«Σαν πόλεμος…», περιγράφεται από κατοίκους η κατάσταση στο σκοτεινό χωριό Πρόπαν. Όπως καταγγέλλουν, οι λάμπες στους στύλους δημοτικού φωτισμού έχουν καεί σε ποσοστό 95% με αποτέλεσμα όταν νυχτώνει, να επικρατεί συσκότιση.

Οι λάμπες στους στύλους άρχισαν να καίγονται η μία μετά την άλλη από το περασμένο καλοκαίρι. Εδώ και δύο μήνες όμως το πρόβλημα είναι μεγάλο καθώς φώτα ανάβουν μόνο στην πλατεία του χωριού και αυτό γιατί οι καταστηματάρχες είναι εκείνοι που φροντίζουν να αλλάζουν τις λάμπες όταν αυτές φθάνουν στο τέλος του κύκλου ζωής τους.

Με επανειλημμένες διαμαρτυρίες στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, οι κάτοικοι ζητούν αντικατάσταση των καμένων λαμπών. «Δεν έχουν λάμπες, μεγαλύτερα χωριά έχουν προτεραιότητα μας απαντάνε. Μέχρι που μας πρότειναν να πάρουμε φακούς μέχρι να λυθεί το πρόβλημα», τονίζει κάτοικος του χωριού.

Μία από τις μεγάλες ανησυχίες των κατοίκων αποτελεί ο κίνδυνος μήπως το σκοτάδι προσφέρει κάλυψη και σε παραβατικούς που ενδεχομένως θελήσουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση.

Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ