Στο σκαμνί κατάδικος για απόπειρα βιασμού 14χρονης τουρίστριας

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να δικαστεί o 38χρονος κατάδικος ο οποίος φέρεται να επιχείρησε να βιάσει ανήλικη τουρίστρια εντός ξενοδοχείου, πέρσι το καλοκαίρι. Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια απόδρασης του κατηγορούμενου από τις παρακείμενες αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας όπου εξέτιε ποινή πολυετούς κάθειρξης για βιασμό και άλλα αδικήματα.

Το θύμα ήταν μια 14χρονη Ρωσίδα που βρισκόταν στην Ελλάδα για διακοπές, διαμένοντας, μαζί με τη μητέρα και την αδελφή της, σε ξενοδοχειακό συγκρότημα, στην περιοχή Σάνη. Το βράδυ της 31ης Ιουλίου 2020 όταν βγήκε από το δωμάτιο της προκειμένου να κάνει μια βόλτα και να χαλαρώσει, δέχτηκε επίθεση από έναν άγνωστο άνδρα.

Αντιστάθηκε και διέφυγε

Στο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται ότι: Μέσα στο σκοτάδι, ο δράστης την πλησίασε από πίσω, την έριξε στο έδαφος και βρέθηκε από πάνω της, προσπαθώντας να την φιλήσει και να της βγάλει τα ρούχα. Η 14χρονη αντιστεκόταν και φώναζε. Ο άνδρας την χτύπησε στο πρόσωπο αλλά αυτή κατάφερε να διαφύγει ενώ της έπεσε η τσάντα που έφερε στην πλάτη της και σκορπίστηκαν στο έδαφος τα προσωπικά της αντικείμενα. Έτρεξε προς το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε και ενημέρωσε τη μητέρα της. Στη συνέχεια συνοδευόμενη από το προσωπικό ασφαλείας του ξενοδοχείου κατευθύνθηκε στο σημείο όπου είχε γίνει η επίθεση και πήρε τα πράγματά της που είχαν πέσει στο έδαφος, πλην του κινητού τηλεφώνου που έλειπε. Στη συνέχεια μετέβη με ταξί σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης για ιατρική εξέταση. Κατά την ιατροδικαστική εξέταση, εκτός των υπόλοιπων κακώσεων, διαπιστώθηκαν και δακτυλιές στο μηρό του κοριτσιού.

Το προσωπικό ασφαλείας του ξενοδοχείου λόγω γειτνίασης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος με το ποιμνιοστάσιο του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Κασσάνδρας υπέθεσε ότι ο δράστης ήταν κρατούμενος. Ειδοποιήθηκαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που διαπίστωσαν ότι όλοι οι κρατούμενοι κοιμόντουσαν στους κοιτώνες. Από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχειακού συγκροτήματος όμως είχαν καταγραφεί οι κινήσεις του κατηγορούμενου ο οποίος συνελήφθη.

“Ήπια τσίπουρο και πήγα βόλτα”

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι είχε καταναλώσει τσίπουρο, ότι έφυγε από τον χώρο του ποιμνιοστασίου και πήγε βόλτα στο ξενοδοχείο. Πλησίον της παραλίας είδε την ανήλικη και της έκλεισε το στόμα για να της αποσπάσει το κινητό, όμως επειδή αυτή αντιστάθηκε τη χτύπησε στο πρόσωπο και στο σώμα. Αρνήθηκε ότι προσπάθησε να βιάσει τη 14χρονη. Είπε ότι αμέσως συνειδητοποίησε το λάθος του πέταξε το τηλέφωνο σε ένα παρτέρι του ξενοδοχείου και επέστρεψε στον κοιτώνα του.

Ο 38χρονος έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για βιασμό, απόπειρα βιασμού, ληστεία, κλοπή, με κάθειρξης 23 ετών και 5 μηνών. Εξέτιε την ποινή του, ως λογοτιμήτης, και είχε υποχρέωση να μην απομακρύνεται από το χώρο του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Κασσάνδρας Χαλκιδικής, όπου δεν υπάρχει συνεχής φύλαξη. Τώρα είναι κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού, κλοπή και απόδραση. Σήμερα κρατείται στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών, μέχρι τη δίκη του που έχει προσδιοριστεί να διεξαχθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Πηγή πληροφοριών: grtimes.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ