Στο σφυρί το σπίτι του άνεργου μουσικού

Στο σφυρί το σπίτι του άνεργου μουσικού

Από τους τόκους των προστίμων στο περίπτερο της κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της. Ο λόγος για μία ακόμη οικογένεια, που βρίσκεται αντιμέτωπη με τον πλειστηριασμό, καθώς η απαγόρευση ισχύει μόνο για τις τράπεζες, με τους δήμους ή τις εφορίες να μπορούν να προχωρήσουν κανονικά τις διαδικασίες ακόμη και για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Ύστερα από καταγγελία του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου έγινε γνωστό ότι ο Δήμος Αθηναίων επρόκειτο να βγάλει αύριο σε πλειστηριασμό ένα σπίτι που ανήκει σε χτυπημένη από την κρίση οικογένεια μουσικού. «Η πλειοψηφία των μελών μας βρίσκεται αντιμέτωπη με την ανεργία και την ανέχεια. Για αρκετούς η κατάσταση έχει φτάσει σε δραματικά επίπεδα με διακοπές ρεύματος στα σπίτια και με απειλές κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Έτσι πριν από λίγες μέρες στην οικογένεια ενός συναδέλφου ήρθε ειδοποίηση για πλειστηριασμό του σπιτιού όπου μένουν κατόπιν εντολής του Δήμου Αθηναίων προκειμένου να εξοφληθούν χρέη προς τον δήμο», αναφέρει στον Ελεύθερο Τύπο ο πρόεδρος του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου, Βασίλης Παρασκευόπουλος.

Το χρέος της οικογένειας είναι 37.000 ευρώ, ενώ το σπίτι που πρόκειται να εκποιηθεί έχει αντικειμενική αξία 60.000 ευρώ. «Το χρέος προέκυψε από πρόστιμα για περίπτερο στην Αθήνα, που είχε η σύζυγος του ανέργου συναδέλφου, και τους τόκους που πρέπει να φτάνουν το 100% των προστίμων. Έγινε προσπάθεια διακανονισμού που δεν μπόρεσε να την καλύψει γιατί πριν από μερικά χρόνια έκλεισε το περίπτερο και δεν είχε εισόδημα. Ο δήμος της έστειλε ειδοποίηση κατάσχεσης το 2011 που δεν εκτέλεσε και τώρα της έστειλε ειδοποίηση πλειστηριασμού για αύριο. Η γυναίκα εργάζεται αυτή την περίοδο με ελαστική μορφή εργασίας που θα λήξει τον Ιούνιο-συντηρώντας την οικογένεια της-ενώ η οικονομική της κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και πιθανά αδιέξοδη από τον Ιούνιο και μετά», περιγράφει ο κ. Παρασκευόπουλος.

 

Πηγή:Ελεύθερος Τύπος     

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ