Στο λιμάνι της Παλαιόχωρας το ακυβέρνητο πλοίο με τους δεκάδες μετανάστες – Ανάμεσά τους και παιδιά

Στο λιμάνι της Παλαιόχωρας ρυμουλκήθηκε το πλοίο που μεταφέρει περίπου 450 μετανάστες και έπλεε ακυβέρνητο νότια της Κρήτης. Το πλοίο έφτασε στο λιμάνι της Παλαιόχωρας λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Τρίτης.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, για αρκετές ώρες σκάφη του λιμενικού σώματος αλλά και παραπλέοντα πλοία επιχειρούσαν να μεταφέρουν τους μετανάστες. Ωστόσο κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Γι’ αυτόν τον λόγο κινητοποιήθηκε το Πολεμικό Ναυτικό κι έτσι μία φρεγάτα με τη βοήθεια παραπλέοντων πλοίων ρυμούλκησαν το σκάφος στο λιμάνι της Παλαιόχωρας.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, στο πλοίο επιβαίνουν περίπου 450 μετανάστες, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.

Ήδη στο λιμάνι της Παλαιόχωρας βρίσκονται γιατροί, διασώστες του ΕΚΑΒ αλλά και εθελοντές από τον Ερυθρό Σταυρό που θα εξετάσουν όλους τους μετανάστες προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση της υγείας τους.

Στο λιμάνι βρίσκονται επίσης από νωρίς άνδρες του λιμενικού σώματος, αστυνομικοί αλλά και τοπικοί φορείς. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την αναζήτηση χώρου, όπου θα μπορεί να φιλοξενηθεί ένας τόσο μεγάλος αριθμός ανθρώπων.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύουν το cretapost και το flashnews:

παλαιόχωρα μετανάστες

Παλαιόχωρα μετανάστες

Παλαιόχωρα μετανάστες

Παλαιόχωρα μετανάστες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ